شنبه, ۲۰ تیر ۱۴۰۵ /
60401
۰۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۶
400 بازدید
۰

خروج غیرقانونی اموال تاریخی و فرهنگی از کشور ممنوع!/ مجازات سنگین در انتظار متجاوزان به آثار ملی

به گزارش آژانس خبری تبریز ما ، اماکن فرهنگی و تاریخی هر منطقه جزء ارکانی است که به هر جایی اصالت می‌دهد. مسئولان و مردمان دیار‌ها در نگهداری و تعصب برای حفظ ارزش‌های فرهنگی و تاریخی خود، تلاش می‌کنند تا آیندگان هم از آن‌ها بهرمند شوند. در این میان برخی از افراد در کشور در پاسداری […]



به گزارش آژانس خبری تبریز ما ، اماکن فرهنگی و تاریخی هر منطقه جزء ارکانی است که به هر جایی اصالت می‌دهد. مسئولان و مردمان دیار‌ها در نگهداری و تعصب برای حفظ ارزش‌های فرهنگی و تاریخی خود، تلاش می‌کنند تا آیندگان هم از آن‌ها بهرمند شوند.

در این میان برخی از افراد در کشور در پاسداری از آثار ارزشمند فرهنگی و تاریخی تخطی می‌کنند و حتی گاهی اوقات تا مرز نابودی آن‌ها و فروش آثار به بیگانگان پیش می‌روند که خوشبختانه قانون مجازات اسلامی در این قضیه وارد شده و قانون تخریب اموال تاریخی – فرهنگی با ۱۲ ماده به موضوع پرداخته است.

به موجب ماده ۵۵۸، هرکس به تمام یا قسمتی از ابنیه (ساختمان‌ها)، اماکن، محوطه‌ها و مجموعه‌های فرهنگی-تاریخی و مذهبی که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده یا به تزئینات، ملحقات، تأسیسات، اشیاء، لوازم و نقش و نگار‌های منصوب یا موجود در اماکن فوق خرابی و آسیب وارد کند، علاوه بر جبران خسارت وارده، به حبس از یک تا ۱۰ سال محکوم می‌شود.

طبق ماده ۵۵۹، هر کس اشیاء، لوازم، مصالح، قطعات تاریخی-مذهبی و اماکنی که تحت حفاظت و نظارت دولت است را سرقت کند یا با علم به مسروقه بودن آن، اقدام به خرید کند، درصورتی که به مجازات حد سرقت محکوم نشود، به حبس از یک تا ۵ سال محکوم خواهد شد.

به موجب ماده ۵۶۱ تخریب اموال تاریخی-فرهنگی، هرگونه اقدام به خارج کردن اموال تاریخی-فرهنگی از کشور انجام شود یا اقدام صورت گرفته، ناکام بماند، قاچاق صورت گرفته و فرد خاطی به پرداخت جریمه‌ای معادل دو برابر قیمت اموال موضوع قاچاق محکوم می‌شود. در تبصره این قانون آمده است که تشخیص ماهیت تاریخی-فرهنگی بر عهده سازمان میراث فرهنگی است.

قانون مجازات اسلامی به قضیه حفاری و کاوش به قصد به دست آوردن اموال تاریخی-فرهنگی ورود کرده است و به موجب ماده ۵۶۲ قانون فوق، مرتکب به حبس از ۶ ماه تا ۳ سال و ضبط اشیاء کشف شده به نفع سازمان میراٍث فرهنگی کشور و آلات و ادوات حفاری به نفع دولت محکوم می‌شود. طبق تبصره این قانون هر کس برحسب تصادف اموال تاریخی-فرهنگی را به دست آورد، طبق مقررات سازمان میراث فرهنگی کشور اگر نسبت به تحویل آن باید اقدام نکند، به ضبط اموال مکشوفه محکوم می‌شود.

مبحث زمین خواری و تصاحب زمین یکی از موضوعاتی است که قوه قضاییه پیگیر آن بوده، و پرونده‌های زیادی در این مقوله کشف می‌شود. بر اساس ماده ۵۶۳ قانون مجازات اسلامی، هر کس به اراضی، تپه‌ها، اماکن تاریخی و مذهبی که به ثبت آثار ملی رسیده و مالک خصوصی نداشته باشد تجاوز کند، به ۶ تا ۲ سال حبس محکوم می‌شود؛ بنابراین مقوله تخریب اموال تاریخی-فرهنگی چیزی جز زیان به همراه ندارد و همه ارگان‌ها و مردم باید براساس اختیارات و توانایی خود، در نگهداری آن‌ها کوشا باشند، همچنین در تمامی جرایمی که ممکن است در حوزه تخریب آثار به وجود آید، برحسب مورد سازمان میراث فرهنگی و سایر دوایر دولتی شاکی یا مدعی خصوصی محسوب می‌شوند.

منبع خبر : http://tabrizeman.ir/?p=23302

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 60401 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 60563 بازدید ]
9 سال پيش [ 35803 بازدید ]
9 سال پيش [ 21036 بازدید ]
6 سال پيش [ 20639 بازدید ]
6 سال پيش [ 14349 بازدید ]
9 سال پيش [ 14068 بازدید ]
9 سال پيش [ 12988 بازدید ]
6 سال پيش [ 11199 بازدید ]
8 سال پيش [ 10122 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
6 سال پيش [ 9605 بازدید ]
5 سال پيش [ 9364 بازدید ]
5 سال پيش [ 8977 بازدید ]
6 سال پيش [ 8240 بازدید ]
7 سال پيش [ 8231 بازدید ]
5 سال پيش [ 8230 بازدید ]
3 سال پيش [ 8133 بازدید ]
5 سال پيش [ 7880 بازدید ]
5 سال پيش [ 7826 بازدید ]
4 سال پيش [ 7502 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 4 ماه پيش [ 90 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1588 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1988 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 2020 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1614 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1537 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1986 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1568 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1613 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1959 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1406 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1478 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1551 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1331 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1432 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1455 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1323 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1253 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1293 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 1242 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 1340 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 555 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 479 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 1645 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 1 سال پيش [ 455 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 509 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 441 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 970 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 757 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 735 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 635 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 688 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 899 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 545 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 887 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 393 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 473 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 487 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 300 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 459 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید