به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، باشگاه گسترش فولاد تبریز در پایان لیگ هفدهم کارنامه ای قابل قبول را از خود بر جای گذاشت. این تیم لیگ هفدهم را با لوکا بوناچیچ آغاز کرد اما پس از کسب نتایج ضعیف، فیروز کریمی در میانه های نیم فصل اول جای سرمربی کروات را […]
به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، باشگاه گسترش فولاد تبریز در پایان لیگ هفدهم کارنامه ای قابل قبول را از خود بر جای گذاشت. این تیم لیگ هفدهم را با لوکا بوناچیچ آغاز کرد اما پس از کسب نتایج ضعیف، فیروز کریمی در میانه های نیم فصل اول جای سرمربی کروات را گرفته و گسترش فولاد را احیا کرد. گسترش فولاد با هدایت فیروز کریمی با کسب ۳۷ امتیاز در رده نهم جدول رده بندی قرار گرفت؛ این تیم البته شانس صعود به رده های بالاتر و در مقطعی کسب سهمیه را نیز داشت ولی در نهایت با جایگاه نهم برای اولین بار، بالاتر از تیم تراکتورسازی، همشهری قدرتمند خود قرار گرفت. فصل خوبی که گسترش فولاد آن را پشت سر گذشته بود جو این باشگاه را بسیار مثبت و کام همه را شیرین کرده بود. این جو مثبت و کام شیرین اما خیلی زود در تابستان سال جاری به جوی منفی و کامی تلخ تغییر یافت. با خرید باشگاه تراکتورسازی تبریز توسط محمدرضا زنوزی، مالک باشگاه گسترش فولاد، اتفاقی بزرگ در فوتبال تبریز رخ داد اما این اتفاق برای گسترشی ها به هیچ عنوان خوش یمن نبود. گسترش فولاد اینک ماشین سازی نام دارد و در یک قدمی واگذای به یک هولدینک که مالک آن یک سرمایه دار مراغه ای است قرار دارد؛ در این گزارش هر آنچه که ماشین سازی را در شرایط فعلی قرار دارد را می خوانید:
پایان یک دهه خاطره آبی!
گسترش فولاد به عنوان بهترین و تنها باشگاه خصوصی کشور در حالی که می رفت جشن تولد ده سالگی خود را جشن بگیرد، دچار تغییرات گسترده ای شده و نام و رنگش به یک باره تغییر کرد. ثبات مدیریتی و حضور مدون در لیگ برتر پس از صعود به این رده از فوتبال کشور، اتفاق بسیار خوبی و تحسین برانگیزی بود که گسترشی ها آن را رقم زده بودند. آبی های تبریز کم حاشیه و پر بازده بودند. خرید باشگاه تراکتورسازی توسط محمدرضا زنوزی، مالک باشگاه گسترش فولاد، اتفاقی بزرگ در فوتبال تبریز رخ داد اما این اتفاق برای گسترشی ها به هیچ عنوان خوش یمن نبود. این اتفاق باعث به وجود آمدن نگرانی هایی شد که رفته رفته به واقعیت تبدیل شدند. بی شک تمرکز در باشگاه بزرگ و پر هواداری چون تراکتورسازی نیاز به توجه صدرصدی زنوزی داشت. این موضوع عملا تمرکز در امورات باشگاه گسترش فولاد را برای زنوزی غیر ممکن کرده بود. اولین پاتک این نگرانی به واقعیت تبدیل شده در فصل نقل و انتقالات بر پیکر گسترش فولاد اصابت کرد. این تیم هیچ فعالیتی در بازار نقل و انتقالات نداشت و با وجود جدایی چند ستاره، بازیکن شاخصی توسط باشگاه گسترش فولاد برای لیگ هجدهم جذب نشد. با شروع لیگ برتر، زمزمه هایی مبنی تغییر نام باشگاه گسترش فولاد به گوش می رسید. این تغییر نام که حواشی بسیاری داشت و مقاومت های زیادی نیز در برابر آن شد، در نهایت عملی گشته و گسترش فولاد به ماشین سازی تغییر نام داده شد!
گسترش ماشین شد، اما بنیان دیزل پر نشد
یکی از مهمترین دلایلی که گسترش فولاد به ماشین سازی تغییر نام داد، قدمت بالاتر باشگاه ماشین سازی و پرهوادارتر بودن این باشگاه بود. در مورد قدمت باشگاه ماشین سازی هیچ شکی وجود نداشت اما این باشگاه تنها روی کاغذ پر هوادار بود و در عمل توان کشاندن حتی هزار نفر تماشاگر به ورزشگاه را نیز نداشت. این اتفاق در لیگ برتر فصل ۹۶-۹۵ به عینه مشاهده شد. ماشین سازان پس از دو دهه لیگ برتری شدند اما در ۱۵ بازی خانگی آنها هیچ بازی در حضور بیش از ۱۰۰۰ نفر برگزار نشد و این تیم روی هم در کل فصل کمتر از ۱۰ هزار هوادار را به ورزشگاه کشاند! به این ترتیب کمتر کسی تصور می کرد که با تغییر نام گسترش فولاد که همواره تیمی گوشه نشین در فوتبال تبریز بود که هواداران فوتبال آذربایجان توجه زیادی به آن نداشتند، اوضاع در سکوهای بنیان دیزل تغییر یابد. این تصورات کاملا درست بود چرا که پس از تغییر نام گسترش به ماشین، بازی های خانگی این تیم همان حال و هوای سابق را داشت و تنها تفاوتی که می شد در بازی های خانگی گسترش فولاد به آن اشاره کرد، تغییر رنگ پرچم های چند صد نفر تماشاگر حاضر روی سکوها از آبی به سبز بود.
زمزمه واگذاری و بلاتکلیفی های پر حاشیه
پس از اینکه مشخص شد محمدرضا زنوزی برای تمرکز کامل روی باشگاه تراکتورسازی قصد فروش امتیاز باشگاه گسترش فولاد را دارد، در چند مقطع شاهد فروخته شدن این باشگاه در رسانه ها بودیم! فروش باشگاه ماشین سازی اما هیچ گاه عملی نشد. همین اتفاق نیز در بلاتکلیفی های ابتدای فصل نقش بسزایی داشت. با توجه به اینکه مشخص نبود آینده باشگاه چه خواهد بود، مسئولان آن هیچ فعالیتی در بازار نقل و انتقالات انجام ندادند و کادر فنی نیز در برگزاری تمرینات پیش فصل مردد بودند. حتی گسترش فولاد پیش از آغاز فصل اردوی آماده سازی نیز برگزار نکرد. بیش از آن که شاهد شنیدن اخبار نقل و انتقالاتی باشگاه گسترش فولاد همانند سایر باشگاه در آن مقطع باشیم، شایعات داغ در مورد واگذاری گسترش فولاد و حواشی آن به گوش می رسید. در یکی از مواردی که می رفت به واقعیت تبدیل شود یک باشگاه دسته یکی از استانی دیگر وارد مذاکره با مسئولان باشگاه گسترش فولاد که به ماشین سازی تغییر نام داده شده بود شد اما در نهایت اعلام گردید که امتیاز باشگاه لیگ برتری به خارج از استان واگذار نخواهد شد. حاصل تمامی این حواشی حضور یک تیم نا آماده با کمبود بازیکن فاحش در لیگ هجدهم بود.
رقم پیشنهادی عجیب برای خرید ماشین سازی!
قربانعلی فرخ زاد، مالک کارخانه ماشین سازی در آن مقطع که اینک اطلاع دقیقی از او وجود ندارد (!) با اعلام اینکه قصد دارد با مبلغ یک میلیارد تومان باشگاه ماشین سازی را به خدمت بگیرد، همه اهالی فوتبال را انگشت به دهان گذاشت! منابع غیر رسمی حتی در مقطعی نیز ادعا کردند که مبلغ پیشنهادی فرخ زاد به ۵۰۰ میلیون تومان نیز کاهش یافته است! چنین پیشنهادی باعث شد تا محمدرضا زنوزی که عقیده داشت قصد فروش باشگاه را دارد اما دوست ندارد اعتبار چنین باشگاهی را به حراج بگذارد از ادامه مذاکرات با فرخ زاد امتناع ورزد. مذاکرات بین گروه توسعه سرمایه گذاری دریک و کارخانه ماشین سازی در یک مقطع دیگر نیز حاشیه ساز شد و فحاشی فرخ زاد به زنوزی در یک مراسم افطاری که خیلی زود ویدئوی آن در فضای مجازی پخش شد، باعث قطع رابطه قطعی او با زنوزی شده و پرونده واگذاری ماشین سازی به کارخانه برای همیشه بسته شد. البته با توجه به اینکه مالک وقت کارخانه ماشین سازی هیچ شناختی از فوتبال نداشت و چنین رقمی را برای خرید یک باشگاه لیگ برتری پیشنهاد داده بود، به هم خوردن معامله بین باشگاه و کارخانه چندان هم به ضرر ماشین سازان نشد!
مهاجری آمد، کریمی رفت تا آرامش برگردد
نصیرزاده که به نظر می رسید تمایلی به ادامه همکاری با کریمی ندارد، با توجه به کسب نتایج بسیار ضعیف و عدم کسب برد در ۵ بازی ابتدایی تصمیم به برکناری فیروز کریمی گرفت. پس از برکناری فیروز کریمی و پس از دربی تبریز که با شکست ماشین سازان همراه بود، رضا مهاجری به عنوان سرمربی جدید، جانشین فیروز خان شد. با حضور مهاجری شاهد تحولی قابل توجه در تیم ماشین سازی بودیم. مهاجری در بدو ورود خود به جمع سبزپوشان فوتبال آذربایجان اقدام به جذب چند بازیکن کرد. او از تعطیلی بازی های لیگ برتر نهایت استفاده را برده و توانست تا حد زیادی خلا نبود تمرینات پیش فصل را در تیمش با تمرینات جایگزین پر کند. آغاز کار ماشین سازان با مهاجری همراه با کسب اولین برد فصل بود؛ این برد اما در جام حذفی به دست آمد. ماشین سازی موفق شد در مرحله یک شانزدهم نهایی جام حذفی میزبان خود کاسپین را شکست داده و راهی مرحله بعد شود. این در حالی بود که دیگر تیم شهر تبریز یعنی تراکتورسازی با قبول شکست از صنعت نفت خیلی زود از دور رقابت ها کنار رفت. ماشین سازان که بعد از مدت ها طعم برد را چشیده بودند موفق شدند در دومین بازی خود با هدایت مهاجری که در چارچوب هفته هفتم لیگ برتر و مقابل پارس جنوبی انجام شد، به یک برد دیگر دست پیدا کنند. ماشین سازان با یک گل از سد پارس جنوبی گذشتند و به این ترتیب اولین برد لیگ برتری شان در فصل ۹۸-۹۷ را جشن گرفتند. آنها در حال حاضر شرایط بسیار بهتری نسبت به هفته های ابتدایی دارند و چندی پیش نیز موفق به صعود به مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی شدند.
آغاز دوباره داستان واگذاری؛ این بار قضیه جدی تر است
پس از اینکه روند نتیجه گیری ماشین سازی بهتر شد، اخباری در مورد تصمیم باشگاه به فروش امتیاز خود بار دیگر منتشر شد. با تحقیقاتی که خبرنگار عصر انجام داد، جزئیات کامل این پروژه که به نظر می رسد این بار کاملا جدی است به دست آمد. طی مذاکرات انجام شده بین محمدرضا زنوزی مطلــق، مالک و رئیس هیات مدیره گروه توسعه سرمایه گذاری دریک با رئیس یک هولدینگ که اهل شهرستان مراغه است، توافقات قابل توجهی بین طرفین انجام پذیرفت. بر این اساس مقرر شد که امتیاز باشگاه ماشین سازی تبریز با قیمت ۳۰ میلیارد تومان به هولدینگ یاد شده واگذار شود. این مالک هولدینگ، در چند قسط، مبلغ یاد شده را پرداخت خواهد کرد. اولین قسط روز دوشنبه هفته جاری پرداخت خواهد شد. در صورتی که این پرداخت در تاریخ یاد شده انجام گیرد، پروژه واگذاری باشگاه ماشین سازی رسما ختم به خیر خواهد شد. توافقات بسیاری بین دو طرف انجام شد تا به این ترتیب پس از واگذاری ماشین سازی، سرنوشت این تیم در ادامه بازی های لیگ برتر مشخص شود.
توافقات انجام شده بین طرفین
توافقات بسیاری بین طرفین انجام شد که در ادامه چند مورد مهم اشاره می کنیم:
– بر اساس توافق انجام شد قرار است تا پایان لیگ هجدهم، هوشنگ نصیرزاده، مدیرعامل فعلی باشگاه ماشین سازی، به کار خود در باشگاه ادامه دهد.
– نام باشگاه ماشین سازی نیز طبق توافقی که انجام شد، تغییر نخواهد یافت و این باشگاه با نام قبلی و مالک جدید به کار خود در لیگ برتر ادامه خواهد داد.
– کادر فنی باشگاه نیز همانند توافق انجام شده در مورد مدیرعامل، به فعالیت خود تا پایان لیگ هجدهم ادامه خواهند داد و تصمیم گیری در مورد ادامه همکاری در پایان فصل بر مبنای توافق بین طرفین خواهد بود.
– خریدار باشگاه ماشین سازی متعهد شده تا پایان لیگ هجدهم در آغاز لیگ برتر فصل آینده مهم تمرین و مسابقه باشگاه را تهیه کند. بر اساس توافق صورت گرفته، ماشین سازان تا پایان فصل در ورزشگاه بنیان دیزل بازی های خود را ادامه خواهند داد.