دوشنبه, ۱۸ خرداد ۱۴۰۵ /
28144
۰۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۹
832 بازدید
۰

ایران جزء ۴ الی ۵ کشوری است که تابعیت فقط از پدر می رسد

در کشور ایران ۳۰۰ الی ۴۰۰ هزار فرزند بدون شناسنامه وجود دارد که نه میتوانند ازدواج کنند و نه گواهی نامه بگیرند. عبدالله حاتمیان درباره لایحه دولت در خصوص تعیین تکلیف فرزندانی که از مادر ایرانی و پدر خارجی متولد شده اند، گفت: من لایحه دولت را ندیده ام ولی ما قبلا طرحی را در […]



در کشور ایران ۳۰۰ الی ۴۰۰ هزار فرزند بدون شناسنامه وجود دارد که نه میتوانند ازدواج کنند و نه گواهی نامه بگیرند.

عبدالله حاتمیان درباره لایحه دولت در خصوص تعیین تکلیف فرزندانی که از مادر ایرانی و پدر خارجی متولد شده اند، گفت: من لایحه دولت را ندیده ام ولی ما قبلا طرحی را در مجلس تهیه کردیم که هنوز در گردش است.
وی افزود: من در تعجبم در کشوری که ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار فرزند بی شناسنامه وجود دارد و اکنون ۲۰ سال و ۲۵ ساله شده اند؛ نه می توانند ازدواج کنند، نه می توانند گواهی نامه بگیرند، نه حق اشتغال دارند، نه مشروعیت دارند و نه قانونی هستند.
حاتمیان گفت: هیچ دولتی تاکنون برای تعیین تکلیف آنها لایحه ای به مجلس نداده بود که خوشبختانه این دولت این کار را انجام داد. این افراد اگر پدرشان افغانستانی باشد نه در افغانستان جایی دارند و نه در ایران. ولی بحران این مساله فقط دامن گیر ایران است.
نماینده مردم درگز در پاسخ به این سوال که آیا تاکید قانون بر انتقال تابعیت صرفا از طریق خون مادر نوعی تبعیض علیه زنان ایرانی محسوب نمی‌شود اظهار داشت: در این قضیه باید فقها ورود پیدا کنند. ما در ایران تابعیت را به خون یعنی پدر می دهیم و به خاک که سمت مادر است تابعیت نمی دهیم. در حالی که در تمام کشورهای دنیا این مساله حل شده و تابعیت را هم به خون می دهند و هم خاک.
وی افزود: یعنی تابعیت هم از مادر می رسد و هم از پدر. ولی در ایران جزء ۴ الی ۵ کشوری است که تابعیت فقط از پدر می رسد. لذا این سوال همچنان برای من باقی است که با این روش تکلیف این ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر بی هویت در کشور چیست؟
حاتمیان تاکید کرد: اگر بنا به فرستادن آنها به سرزمین پدریشان است، پس شرایط را برای مهاجرتشان فراهم کنیم. اگر بنا بر ماندنشان است چرا یک جوان سی ساله یا سی و پنج ساله، در این کشور نه اجازه گرفتن گواهی نامه دارد و نه اجازه ازدواج. در این وضعیت لابد برای ازدواجش هم مسیر غیرقانونی طی می کند. این افراد اجازه کار در کارخانه را هم ندارند چون هیچ گونه حقوق سیاسی، اجتماعی و مدنی ندارد. لذا اینکه ما در این باره سکوت کنیم و موضوع را در لفافه نگه داریم چه چیز را می خواهد عائد کشور بکند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس درباره اینکه گفته می شود اعطای تابعیت به این افراد باعث افزایش مهاجران و تهدید امنیتی برای کشور می شود گفت: این شاید درست باشد اما آیا اگر اینها بی هویت زندگی کنند تهدید امنیتی برای کشور نیست؟ یکی از این ها اگر تخلفی مرتکب می شود نه اثر انگشتش ثبت شده نه مشخصاتی از آن وجود دارد که تحت پیگرد قرار بگیرد و نه هیچ مدرک و سندی. اینکه این افراد بدون کارت هویت در این کشور زندگی کنند مسلما یک تهدید بالقوه است.
حاتمیان در پاسخ به این پرسش که آیا می شود تابعیت را به پدران این فرزندان نداد اما تنها تکلیف این فرزندان را مشخص کرد بیان داشت: وقتی پدر این افراد برای مثال افغانی است چرا باید به او تابعیت ایرانی بدهیم؟ ما در ایران تابعیت از پدر را قبول داریم ولی یک زن ایرانی با یک تبعه خارجی ازدواج کرده است. در این شرایط یا قانون ما باید این ازدواج را ممنوع می کرد یا حالا که فرزندانی متولد شده باید توانایی این را داشته باشیم همه اعضای خانواده را به سرزمین مرد خانواده بفرستیم.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم این موضوع را حل نشده نگه داریم برای ما هزینه دارد. شما ۴۰۰ هزار نفر افراد بالقوه ناراضی در این کشور دارید که با زبان شما حرف می زنند، هم دین شما هستند، مادر و بستگان ایرانی دارند ولی هیچ گونه حقوق اجتماعی ندارند و از نظر امنیتی هم قابل رصد نیستند. لذا طرحی که در مجلس ارائه شد این بود که ما ناچار هستیم اعطای تابعیت از طریق خاک را هم قبول کنیم تا این مساله حل شود.
منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 28144 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
برچسب های :
8 سال پيش [ 60545 بازدید ]
8 سال پيش [ 35771 بازدید ]
9 سال پيش [ 21012 بازدید ]
6 سال پيش [ 20620 بازدید ]
6 سال پيش [ 14326 بازدید ]
8 سال پيش [ 14051 بازدید ]
9 سال پيش [ 12945 بازدید ]
6 سال پيش [ 11177 بازدید ]
8 سال پيش [ 10102 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
6 سال پيش [ 9575 بازدید ]
5 سال پيش [ 9336 بازدید ]
5 سال پيش [ 8933 بازدید ]
6 سال پيش [ 8209 بازدید ]
7 سال پيش [ 8207 بازدید ]
5 سال پيش [ 8185 بازدید ]
3 سال پيش [ 8099 بازدید ]
5 سال پيش [ 7850 بازدید ]
5 سال پيش [ 7808 بازدید ]
4 سال پيش [ 7457 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 3 ماه پيش [ 47 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1543 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1951 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1977 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1579 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1509 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1952 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1537 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1563 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1924 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1365 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1425 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1503 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1307 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1400 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1416 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1287 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1222 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1256 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 1209 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 517 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 1235 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 478 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 470 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 520 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 596 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 793 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 396 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 477 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 542 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 751 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 662 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 421 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 262 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 126 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 1096 بازدید ]
عصر تبریز 9 ماه پيش [ 129 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 457 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 457 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 588 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید