جمعه, ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ /
80289
۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۰
41 بازدید
۰

کندوان، گنجینه‌ زنده معماری، فرهنگ و زیست‌بوم انسانی است

به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، بهرام سرمست در «همایش ملی گردشگری روستایی» با اشاره به ظرفیت‌های کم‌نظیر گردشگری در استان افزود: یکی از ناب‌ترین جلوه‌های تعامل میان انسان و طبیعت، در قالب گردشگری روستایی شکل گرفته و مایه افتخار است که امروز در این جمع علمی و تخصصی درباره یکی از […]



به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، بهرام سرمست در «همایش ملی گردشگری روستایی» با اشاره به ظرفیت‌های کم‌نظیر گردشگری در استان افزود: یکی از ناب‌ترین جلوه‌های تعامل میان انسان و طبیعت، در قالب گردشگری روستایی شکل گرفته و مایه افتخار است که امروز در این جمع علمی و تخصصی درباره یکی از روستاهای جهانی و تاریخی، یعنی کندوان، سخن می‌گویم.

وی ادامه داد: روستای کندوان نه‌تنها گوهری ارزشمند در گستره آذربایجان شرقی می باشد، بلکه به عنوان نمونه‌ای زنده از معماری صخره‌ای، جایگاهی ممتاز در عرصه‌های جهانی دارد.

استاندار آذربایجان شرقی یادآوری کرد: آنچه کندوان را از دیگر نمونه‌های مشابه آن متمایز می‌کند، استمرار زیست انسانی در آن است؛ ویژگی کم‌نظیری که می‌تواند کندوان را بعنوان نخستین و مهم‌ترین زیستگاه صخره‌ای زنده جهان مطرح کند.

سرمست تأکید کرد: کندوان نه فقط یک مقصد گردشگری، بلکه موجودیتی زنده و پویاست که زندگی در آن جاری است؛ آنچه امروز باید بیش از پیش بر آن تاکید شود، حفظ همین ویژگی ممتاز زیستی است که نباید دستخوش تغییرات یا تهدید مهاجرت و فرسایش فرهنگی شود.

وی کندوان را نمادی از «هم‌زیستی معماری با اقلیم و هویت» دانست و گفت: هویت تاریخی کندوان را می‌توان در یک مثلث سه‌وجهی، متشکل از «ارتباط عمیق با سنت»، «هم‌راستایی با مدرنیته در قالب صنعت گردشگری و بومگردی»، و در نهایت «تطابق با اقلیم» خلاصه کرد؛ این موارد از منظر فلسفی، اقتصادی، تاریخی و جغرافیایی قابل تحلیل و بررسی‌اند.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به جایگاه فرهنگی مردم کندوان بیان کرد: کندوان صرفاً صخره و سنگ نیست، بلکه روح آن در فرهنگ مردم این دیار جاری است. مردم این روستا با فرهنگ و آداب بومی، دینداری اصیل و سبک زندگی مبتنی بر دامداری، زنبورداری و صنایع دستی، هویتی زنده و ریشه‌دار را حفظ کرده‌اند؛ ثبت ملی و جهانی این اثر ارزشمند باعث شده شمار گردشگران داخلی و خارجی آن سال به سال افزایش یابد.

سرمست نسبت به برخی تهدیدهای پیش‌روی کندوان هشدار داد و گفت: فرسایش تدریجی کالبد صخره‌ای، افزایش مهاجرت و تهی شدن بافت بومی، ساخت‌وسازهای غیرمجاز و ناهماهنگ، و از همه مهم‌تر تبدیل شدن کندوان از یک زیستگاه به یک نمایشگاه، از جمله چالش‌هایی هستند که می‌توانند جایگاه جهانی این روستا را تهدید کنند.

وی در ادامه به راهبردهای مدیریت استان برای حفاظت از کندوان اشاره کرد و گفت: نخستین راهبرد ما تدوین و اجرای طرح مدیریت یکپارچه کندوان با همکاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است؛ در این مسیر، نقش دانشگاه‌ها و مشارکت مردمی در تعامل با نهادهای دولتی بسیار کلیدی است. دومین راهبرد، جلوگیری از ساخت‌وسازهای ناسازگار و توسعه زیرساخت‌های سبک و هماهنگ با بافت بومی است. در همین راستا، در بازدید اخیر معاونت محترم روستایی ریاست جمهوری از کندوان، بر ضرورت هماهنگی معماری و مقابله جدی با ساخت‌وسازهای غیرمجاز تاکید شد و فرماندار و شهردار مکلف به اجرای دقیق آن شدند.

استاندار آذربایجان شرقی، حمایت از بومگردی و مشاغل سنتی را سومین راهبرد مدیریت استان در قبال کندوان دانست و افزود: برای حفظ زیست‌بوم انسانی کندوان، باید معیشت پایدار روستاییان تضمین شود؛ در این راستا، ارائه تسهیلات نوسازی و مقاوم‌سازی کران‌ها با حفظ اصالت معماری، ایجاد بانک اطلاعاتی جامع از اسناد مالکیت کران‌ها، و حمایت از مشاغل محلی از جمله این اقدامات است.

وی برگزاری همایش‌های تخصصی، آموزش گردشگری محلی برای جوانان، و ایجاد مرکز پژوهش و نمایشگاه دائمی معماری صخره‌ای کندوان را از دیگر راهبردهای بلندمدت استان برای توسعه پایدار گردشگری و حفاظت از کندوان عنوان کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، وی گفت: کندوان تنها یک روستا نیست، بلکه دانشنامه‌ای زنده از معماری، انسان‌شناسی، اقلیم و فرهنگ است. این گنجینه ارزشمند نه تنها متعلق به آذربایجان، بلکه سرمایه‌ای ملی و جهانی است و از همه نهادهای علمی، فرهنگی، سرمایه‌گذاران دلسوز و فعالان گردشگری دعوت می‌کنیم تا در مسیر توسعه پایدار آن، در کنار مردم و دولت گام بردارند تا این الگوی منحصربه‌فرد از هم‌زیستی انسان با طبیعت برای نسل‌های آینده حفظ شود.

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 80289 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
7 سال پيش [ 58351 بازدید ]
7 سال پيش [ 33596 بازدید ]
8 سال پيش [ 18932 بازدید ]
5 سال پيش [ 18534 بازدید ]
5 سال پيش [ 12291 بازدید ]
7 سال پيش [ 11970 بازدید ]
8 سال پيش [ 10844 بازدید ]
8 سال پيش [ 9788 بازدید ]
5 سال پيش [ 9154 بازدید ]
7 سال پيش [ 8018 بازدید ]
5 سال پيش [ 7626 بازدید ]
4 سال پيش [ 7443 بازدید ]
4 سال پيش [ 6926 بازدید ]
5 سال پيش [ 6270 بازدید ]
6 سال پيش [ 6242 بازدید ]
2 سال پيش [ 6184 بازدید ]
4 سال پيش [ 5969 بازدید ]
4 سال پيش [ 5963 بازدید ]
4 سال پيش [ 5878 بازدید ]
6 سال پيش [ 5203 بازدید ]
عصر تبریز 7 ساعت پيش [ 2 بازدید ]
عصر تبریز 7 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
عصر تبریز 8 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 8 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 8 ساعت پيش [ 2 بازدید ]
عصر تبریز 8 ساعت پيش [ 2 بازدید ]
عصر تبریز 8 ساعت پيش [ 5 بازدید ]
عصر تبریز 8 ساعت پيش [ 3 بازدید ]
عصر تبریز 8 ساعت پيش [ 8 بازدید ]
عصر تبریز 8 ساعت پيش [ 10 بازدید ]
عصر تبریز 9 ساعت پيش [ 2 بازدید ]
عصر تبریز 9 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 9 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 9 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
عصر تبریز 9 ساعت پيش [ 3 بازدید ]
عصر تبریز 9 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
عصر تبریز 9 ساعت پيش [ 1 بازدید ]
عصر تبریز 1 روز پيش [ 10 بازدید ]
عصر تبریز 1 روز پيش [ 20 بازدید ]
عصر تبریز 1 روز پيش [ 27 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 321 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 264 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 1354 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 224 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 326 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 280 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 466 بازدید ]
عصر تبریز 6 ماه پيش [ 67 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 462 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 227 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 253 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 223 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 442 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 170 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 353 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 308 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 282 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 578 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 247 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 396 بازدید ]