شنبه, ۱۸ مهر ۱۴۰۵ /
58083
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۱
502 بازدید
۰

هجوم ملخ‌های شاخک کوتاه به آذربایجان‌شرقی

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی بر اهمیت مبارزه با آفات گندم به عنوان یک محصول استراتژیک تاکید کرد و از هجوم ملخ‌های شاخک کوتاه به این استان خبر داد. به گزارش تبریز ما، محمود کیا در گفت‌وگو با خبرنگاران در رابطه با مبارزه به موقع با آفات گندم، اظهار داشت: مبارزه با مهم‌ترین […]



مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی بر اهمیت مبارزه با آفات گندم به عنوان یک محصول استراتژیک تاکید کرد و از هجوم ملخ‌های شاخک کوتاه به این استان خبر داد.
به گزارش تبریز ما، محمود کیا در گفت‌وگو با خبرنگاران در رابطه با مبارزه به موقع با آفات گندم، اظهار داشت: مبارزه با مهم‌ترین آفت گندم به عنوان محصول استراتژیکی که قوت غالب مردم را تشکیل می‌دهد از اهمیت فراوانی برخوردار است.
وی با بیان اینکه از میان عوامل متعدد خسارت‌زای گندم، آفت سن مهم‌ترین آفت گندم به شمار می‌رود که هم به لحاظ کمی باعث پایین آمدن تناژ تولیدی شده و هم به لحاظ کیفی، با کاهش پروتئین گندم که به‌عنوان گلوتن از آن یاد می‌شود، کیفیت محصول تولیدی را کاهش می‌دهد که در نهایت به بدمزه شدن و از دست رفتن کیفیت نانوایی آن منجر می‌گردد، گفت: آفت سن گندم از حدود فروردین ماه شروع به ریزش کرده و از مراتع به مزارع منتقل می‌گردد و بهترین راه برای مبارزه با آن مقابله در مرحله مادری می‌باشد تا در همان مراحل اولیه از بین برده شود.
کیا ادامه داد: در برخی مواقع به دلیل عوامل جوی یا دیگر محدودیت‌ها سن مادر کنترل نشده و به مرحله پوره‌گی می‌رسد که در این مرحله پس از رصد مزارع با راهنمایی کارشناسان جهاد کشاورزی تورزنی صورت می‌گیرد و در مزارعی که آماده سمپاشی می‌باشند با توجه به دستورالعمل‌ها و نرم‌هایی که وجود دارد، مبارزه صورت می‌گیرد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان، ادامه داد: در صورتی که مبارزه در این مراحل صورت نگیرد، آفت سن پس از تغذیه طولانی به اماکن تابستان‌گذران و سپس مجدداً به اماکن زمستان‌گذران منتقل شده و در مقادیر بالایی تا سال آینده ماندگار می‌گردد، بنابراین تاکید بر این است که جهت پیشگیری از متضرر شدن کشاورزان در مراکز خرید این آفت مورد پایش قرار گیرد و در صورت وجود، قیمت آن افت زیادی خواهد داشت و یا کلاً از خرید این محصول خودداری می‌گردد.
وی تصریح کرد: بنابراین از همان موقع باید مبارزه شروع گردد و خوشبختانه با توجه به اینکه میزان سم مورد نیاز در هر هکتار حدود ۳۰۰ سی سی بوده و جزو ارزان‌ترین سموم موجود در بازار می‌باشد، هزینه تمام شده هر هکتار ۶۰ هزار تومان محاسبه شده و با لحاظ کردن هزینه‌های سمپاشی حدود ۱۰۰ هزار تومان خواهد بود که به نسبت افزایش قیمت گندم این هزینه تولید بخش اندکی از قیمت گندم را شامل می‌شود.
کیا در مورد حمله ملخ به تعدادی از استان‌های همجوار اظهار داشت: این آفت هرساله در مراتع دشت مغان و در حدود ۱۲ شهرستان دیگر استان وجود دارد ملخ‌های موجود در مراتع دشت مغان از نوع ملخ‌های شاخک کوتاه می‌باشد که ظرفیت ورود به فاز مهاجرتی و جابه‌جایی را دارند، این جابه‌جایی‌ها می‌تواند هم از مراتع به مزارع کشاورزان و هم به کشورهای همجوار صورت گیرد و در صورت بروز این اتفاق، انعکاس بین‌المللی داشته و پاسخگویی در این موارد دشوارتر خواهد بود.
وی اضافه کرد: خوشبختانه همانند هر سال اکیپ سم‌پاشی استان مناطق همجوار اردبیل و آذربایجان‌شرقی را کنترل نموده و همچنان مورد رصد و پایش قرار می‌دهند.

——————–

منبع خبر: asrtabriz.com/news/128590

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 58083 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
9 سال پيش [ 60653 بازدید ]
9 سال پيش [ 35882 بازدید ]
9 سال پيش [ 21152 بازدید ]
7 سال پيش [ 20722 بازدید ]
6 سال پيش [ 14450 بازدید ]
9 سال پيش [ 14138 بازدید ]
9 سال پيش [ 13087 بازدید ]
7 سال پيش [ 11284 بازدید ]
8 سال پيش [ 10270 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
7 سال پيش [ 9696 بازدید ]
5 سال پيش [ 9442 بازدید ]
5 سال پيش [ 9095 بازدید ]
6 سال پيش [ 8371 بازدید ]
5 سال پيش [ 8355 بازدید ]
8 سال پيش [ 8313 بازدید ]
4 سال پيش [ 8223 بازدید ]
5 سال پيش [ 7951 بازدید ]
6 سال پيش [ 7899 بازدید ]
4 سال پيش [ 7612 بازدید ]
ادمین تبریز ما 7 روز پيش [ 47 بازدید ]
ادمین تبریز ما 16 روز پيش [ 70 بازدید ]
ادمین تبریز ما 23 روز پيش [ 64 بازدید ]
ادمین تبریز ما 25 روز پيش [ 56 بازدید ]
ادمین تبریز ما 28 روز پيش [ 59 بازدید ]
ادمین تبریز ما 28 روز پيش [ 64 بازدید ]
ادمین تبریز ما 1 ماه پيش [ 74 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 ماه پيش [ 224 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1697 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 2111 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 2185 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1716 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1632 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 2091 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1666 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1757 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 2038 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1481 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1564 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 1641 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 692 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 602 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 866 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 280 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 1330 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 849 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 623 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 528 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 483 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 559 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 941 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 682 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 711 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 560 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 749 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 303 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 486 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 733 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 736 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 1643 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید