[ad_1] این بزرگ ترین گردهمایی اعتراضی مخالفان از زمان پایان اعتراضات سراسری سال ۲۰۱۳ به بهانه تخریب پارک گزی استانبول است. به گزارش تبریز ما، فرمانداری شهر استانبول رقم تخمینی شرکت کنندگان در میتینگ بزرگ عدالت در محله “مال تپه” استانبول را حدود ۱۷۵ هزار نفر اعلام کرد. از دیروز رقم های مختلفی از سوی […]
[ad_1]
از دیروز رقم های مختلفی از سوی فعالان سیاسی و رسانه ای ترکیه درباره میزان دقیق شرکت کنندگان در راهپیمایی اعتراضی بزرگ استانبول در واپسین روز راهپیمایی بزرگ عدالت از آنکارا به استانبول ذکر شده است و در حالی که فعالان مخالف حکومت ترکیه رقم شرت کنندگان را گاه تا چند صد هزار و حتی بیش از ۱ میلیون اعلام کرده اند ، حامیان حزب حاکم ترکیه رقم آنها را چند ده هزار نفر اعلام می کنند.
گفتنی است در پی دستگیری و حکم زندان بلند مدت یکی از نمایندگان عضو حزب اپوزیسیون جمهوریخواه خلق در پارلمان ترکیه به جرم انتشار اسناد محرمانه بر ضد امنیت کشور، کمال قلیچدار اوغلو رهبر حزب اپوزیسیون جمهوریخواه خلق (CHP) پیشنهاد برگزاری یک راهپیمایی سراسری مخالفان از شهر آنکارا به سمت استانبول تحت عنوان ” راهپیمایی عدالت ” را در اعتراض به این حکم به زعم او ناعادلانه و نیز در اعتراض به بسته شدن فضای ترکیه و دیکتاتوری حزب حاکم پس از کودتای نافرجام ۱۵ ژوئیه سال گذشته مطرح کرد و راهپیمایان از جمله قلیچدار اوغلو که در صف نخست این راهپیمایی بود، در نهایت پس از نزدیک به ۲۵ روز راهپیمایی دیروز به شهر استانبول رسیدند.
مخالفان دیروز پس از رسیدن به شهر استانبول در میدانی بزرگ در منطقه “مال تپه” جمع شده و یک میتینگ تحت عنوان عدالت برگزار کردند که قلیچدار اوغلو سخنران اصلی این مراسم بود.
بنا به اعلام مقامات رسمی ترکیه نزدیک به ۱۷۵ هزار نفر از معترضان در میتینگ مال تپه استانبول شرکت کرده اند.
این بزرگ ترین گردهمایی اعتراضی مخالفان از زمان پایان اعتراضات سراسری سال ۲۰۱۳ به بهانه تخریب پارک گزی استانبول است.
این راهپیمایی سراسری در شرایطی برگزار شد که ۵ روز دیگر حزب حاکم خود را برای برگزاری نخستین سالگرد کودتای نافرجام ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۶ آماده می کند. در پی این کودتای نافرجام تسویه های گسترده ای در نهادها و ادارات دولتی ترکیه صورت گرفته و بیش از ۵۰ هزار نفر دستگیر و زندانی و دستکم ۱۵۰ هزار نفر به ظن ارتباط با کودتاگران از کار خود برکنار شده اند.
حزب حاکم ترکیه در یک سال گذشته کوشیده است حامیان فتح الله گولن – روحانی متنفذ مقیم آمریکا- و مخالفان خود رابه بهانه ارتباط با کودتاگران و تروریست ها از نهادهای مختلف پاکسازی کند؛ اقدامی که اعتراضات احزاب مخالف داخلی و نهادهای بین المللی را در پی داشته است.
به گمان برخی ناظران پس از کودتای نافرجام در ۲۴ تیرماه سال گذشته و نیز همه پرسی تغییر قانون اساسی در ۲۶ فروردن ماه امسال که هر دو واقعه با پیروزی و مانور قدرت حزب حاکم ترکیه و شخص اردوغان به پایان رسیدند، ابتکار راهپیمایی سه هفته ای مخالفان از آنکارا به استانبول می تواند در ترمیم روحیه نیروهای مخالف حکومت ترکیه موثر باشد.
[ad_2]
منبع : tabrizeman |