شنبه, ۳ خرداد ۱۴۰۴ /
32604
۰۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۰
512 بازدید
۰

شکایت انجمن صنایع غذایی آذربایجان شرقی از کارشناس مدعی آلودگی شیرهای تبریز

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز از شکایت انجمن صنایع غذایی آذربایجان شرقی از کارشناس مدعی آلودگی شیرهای تبریز خبر داد. به گزارش آی نیوز به نقل از ایسنا ،محبوب نعمتی روز دوشنبه، ۷ بهمن، در نشست خبری با موضوع رفع نگرانی‌های موجود در خصوص فرآورده‌های شیر با بیان اینکه وجود آفلاتوکسین در […]



معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز از شکایت انجمن صنایع غذایی آذربایجان شرقی از کارشناس مدعی آلودگی شیرهای تبریز خبر داد.

به گزارش آی نیوز به نقل از ایسنا ،محبوب نعمتی روز دوشنبه، ۷ بهمن، در نشست خبری با موضوع رفع نگرانی‌های موجود در خصوص فرآورده‌های شیر با بیان اینکه وجود آفلاتوکسین در شیر، واقعیتی انکارناپذیر است، اظهار کرد: منشا ورود آفلاتوکسین به شیر، خوراک آلوده‌ای است که دام از آن تغذیه می‌کند، بنابراین منشا آفلاتوکسین خود شیر نیست، بلکه خوراک آلوده دام است.

وی افزود: آفلاتوکسین محصول رشد نوعی از کپک آسپرژیلوس بر روی علوفه و ذرت دام بوده و آفلاتوکسین موجود در شیر از نوع B1 بوده که طی فرایندی با هیدروکسیله شدن به نوع M1 تبدیل به نوع می‎شود که ۱۰ بار ضعیف‌تر از B1 است.

وی خاطرنشان کرد: امکان حذف کامل آفلاتوکسین وجود ندارد، اما می‌توان با اعمال نظارت‌هایی آن را به زیر حد مجاز رساند و کنترل خوراک دام یکی از راه‌های کنترل میزان آفلاتوکسین است.

نعمتی بیان کرد: آمارها نشان می‌دهد که وضعیت خوراک دام در استان ما در طول چند سال گذشته بهبود پیدا کرده و میزان آفلاتوکسین آن، پایین‌تر از حد مجاز بوده و مصرف خوراک دام متفرقه مانند نان کپک زده نیز به دلیل افزایش قیمت نان، به حداقل رسیده است.

وی با اشاره به ساختار فیزیکی و شیمیایی شیر و احتمال زندگی کردن برخی میکروارگانیسم‌ها مانند میکروب و قارچ در محیط آن، گفت: لازم است تا با تشدید نظارت از مرحله تولید، فرآوری و تا عرضه به بازار زمینه اطمینان مصرف کنندگان را فراهم کنیم.

وی با اشاره به اینکه در استان ما هفت واحد صنعتی تولید و بسته بندی شیر پاستوریزه و استرلیزه فعال است، اظهار کرد: بخش عمده‌ای از شیر مورد نیاز استان ما به صورت سنتی تولید می‎شود و نظارت‌ها قبل از ورود به کارخانه بر عهده اداره کل دامپزشکی استان و از لحظه ورود به کارخانه تا زمان تولید و عرضه به بازار مصرف بر عهده معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز است.

به گزارش ، نعمتی خاطرنشان کرد: شیرهای سنتی مورد تایید به مراکز جمع آوری شیر که دارای مجوز از اداره کل دامپزشکی هستند، تحویل داده شده و از آنجا با کامیون‌های حمل شیر به کارخانه‌ها حمل می‎شوند، به محض ورود شیر به کارخانه، کیفیت و سلامت آن با نمونه برداری توسط مسئول فنی تایید و سپس شیرها بارگیری و یا در صورت آلودگی و سالم نبودن، مرجوع می‌شوند.

وی بیان کرد: معاونت غذا و دارو و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، سازمان جهاد کشاورزی و سازمان صمت و اداره کل دامپزشکی، ارگان‌های دخیل در نظارت و کنترل کیفیت و سلامت شیر هستند.

وی با تاکید بر اینکه به مردم اطمینان می‌دهیم که شیرهای پاستوریزه و استرلیزه موجود در آذربایجان شرقی از سلامت کامل برخوردار هستند، گفت: نتایج نمونه برداری‌ها و آنالیزهای ما نشان می‌دهد که میزان آفلاتوکسین شیرهای ما کم‌تر از حد مجاز و در حد قابل قبول است، جای هیچ نگرانی نبوده و مردم با خیال راحت، شیر مصرف کنند، حد مجاز آفلاتوکسین M1،  صد گرم بر کیلوگرم است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه نتایج برخی پایان نامه‌ها و مقالات مبنی بر آلودگی بیش از حد مجاز شیر برخی مناطق، قابل قبول و قابل استناد نیستند، اظهار کرد: آنالیز با روش‌های رسمی قابل استنادتر بوده و بررسی‌ها نشان می‌دهد که آلودگی شیرهای ایران زیر حد مجاز است.

وی با تکذیب افزودن مواد افزودنی به شیرها بیان کرد: هر گونه تقلب و وجود مواد افزودنی مانند آب یا وایتکس که برخی ادعا می‌کنند، توسط دستگاه‌ها و آزمایشات پیشرفته قابل تشخیص است.

وی با ارائه توضیحاتی در خصوص تفاوت شیر پاستوریزه و استرلیزه بیان کرد: در روش پاستوریزاسیون، شیر به مدت نیم ساعت و در دمای حدود ۷۰ درجه برای از بین بردن میکروب‌ها حرارت داده می‌شود که امروزه با استفاده از روش‌های نوین و تغییر مدت حرارت دادن، عمر شیرها و ماندگاری شیرهای پاستوریزه افزایش پیدا کرده است.

نعمتی گفت: در روش استریلیزاسیون هم میکروب‌های مفید و مضر هر دو در دمای حدود ۱۲۲ درجه از بین می‎روند و  علت طعم متفاوت شیر بسته بندی شده و سنتی نیز تغییر برخی پروتئین‌ها بر اثر فرایند پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون است، توصیه می‎شود هموطنان به شایعات توجه نکرده و مصرف شیر از نوع پاستوریزه و استرلیزه را از برنامه غذایی‌شان حذف نکنند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه روغن پالم آنقدرها هم که فکر می‌کنیم، مضر نیست، اظهار کرد: روغن پالم به عنوان پوشش مواد غذایی مانند پوشش کاکائویی بستنی مورد استفاده قرار می‌گیرد، تنها تفاوت روغن پالم با سیار روغن‌ها کیفیت پایین آن نسبت به سیار روغن‌هاست.

رمضانی، مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی نیز در ادامه این نشست خاطرنشان کرد: شیرهای مرجوعی از کارخانجات، به شیر سراها داده می‎شوند و به دلیل افزایش سنتی گرایی، مردم تمایل بیشتری برای مصرف شیرهای سنتی دارند.

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 32604 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
7 سال پيش [ 58127 بازدید ]
7 سال پيش [ 33357 بازدید ]
8 سال پيش [ 18716 بازدید ]
5 سال پيش [ 18314 بازدید ]
5 سال پيش [ 12072 بازدید ]
7 سال پيش [ 11759 بازدید ]
8 سال پيش [ 10650 بازدید ]
8 سال پيش [ 9788 بازدید ]
5 سال پيش [ 8918 بازدید ]
7 سال پيش [ 7828 بازدید ]
5 سال پيش [ 7400 بازدید ]
3 سال پيش [ 7248 بازدید ]
4 سال پيش [ 6739 بازدید ]
5 سال پيش [ 6068 بازدید ]
6 سال پيش [ 6029 بازدید ]
2 سال پيش [ 5989 بازدید ]
4 سال پيش [ 5796 بازدید ]
4 سال پيش [ 5763 بازدید ]
4 سال پيش [ 5700 بازدید ]
6 سال پيش [ 5203 بازدید ]
عصر تبریز 13 ساعت پيش [ 12 بازدید ]
عصر تبریز 14 ساعت پيش [ 15 بازدید ]
عصر تبریز 14 ساعت پيش [ 25 بازدید ]
عصر تبریز 14 ساعت پيش [ 13 بازدید ]
عصر تبریز 14 ساعت پيش [ 14 بازدید ]
عصر تبریز 14 ساعت پيش [ 17 بازدید ]
عصر تبریز 14 ساعت پيش [ 17 بازدید ]
عصر تبریز 14 ساعت پيش [ 14 بازدید ]
عصر تبریز 14 ساعت پيش [ 20 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 27 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 31 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 16 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 30 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 33 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 33 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 35 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 22 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 29 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 32 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 28 بازدید ]
عصر تبریز 1 ماه پيش [ 70 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 394 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 319 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 430 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 280 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 256 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 4 سال پيش [ 844 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 526 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 757 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 459 بازدید ]
عصر تبریز 6 ماه پيش [ 64 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 280 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 448 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 204 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 639 بازدید ]
عصر تبریز 5 ماه پيش [ 50 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 222 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 491 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 292 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 292 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید