به گزارش آژانس خبری تبریزما، بهمن میرزا به عنوان حاکم آذربایجان منصوب شد که مصادف با سال ۱۲۵۷ق / ۱۸۴۱م است. به گفته منابع، وی مدت زیادی در این سمت باقی نماند. برادر دیگر وی ناصرالدین میرزا به این سمت منصوب شد. بهمن جوان با دیدن این وضعیت نزد برادر بزرگتر خود محمدشاه که در تهران زندگی می کرد رفت و مورد استقبال قرار گرفت.
بهمن میرزا سپس در ۱۲ مه ۱۸۴۸م به روسیه پناهنده شد با مستمری زیاد ۹ هزار و ۶۰۰ منات که سالانه از تزار روس نیکلاس اول (۱۸۵۵-۱۸۲۵) دریافت می کرد، در آذربایجان شمالی زندگی خود را آغاز کرد. وی مدتی در تفلیس زندگی کند سپس به شهر شوشا نقل مکان کرد، در آن زمان وی از نزدیک درگیر رویدادهای فرهنگی در سراسر قره باغ بود. او اغلب به بردع، یکی از قدیمی ترین شهرهای آذربایجان می آمد. در طی ۲۴ سالی که در قره باغ زندگی می کرد، شروع به نوشتن اثر تاریخی جدید خود، شکرنامه شاهانشاهی کرد. در این اثر، دانشمند توالی وقایع تاریخی آن دوره از چنگیزخان را که به قصد پیروزی به آذربایجان آمده بود، تا قرن قاجار را توصیف می کند. کار در سال ۱۲۸۸ هجری شمسی (۱۸۷۱ میلادی) به پایان رسید.
در آستانه سال ۱۸۸۰م، بهمن میرزا برای خود مقبره ای در بردع ساخت و پسران خود را وصیت کرد تا هنگام مرگ وی را در همان مقبره به خاک بسپارند. وی در ۱۱ فوریه ۱۸۸۴ درگذشت. پسرانش به پیروی از وصیت، وی را در ۲۵ متری شرق مقبره امامزاده، به خاک سپردند. این اثر تاریخی و برج مقبره بردع از دوره ایلخانان در طی بمباران ارمنه اشغالگر در هفته های گذشته آسیب شدیدی دیدند.
.