یکشنبه, ۵ اسفند ۱۴۰۳ /
65378
۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۱
24 بازدید
۰

مصرف گوشت در کشور نصف سرانه استاندارد است

به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت صبح امروز در نشست خبری «پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم» اظهار کرد: مبحث تغذیه بسیار مهم و مغفول مانده است که کمتر به آن توجه می‌شود. حتماً نیاز است صحبت‌های بیشتری راجع به تغذیه داشته باشیم به طوری که در […]



به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت صبح امروز در نشست خبری «پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم» اظهار کرد: مبحث تغذیه بسیار مهم و مغفول مانده است که کمتر به آن توجه می‌شود. حتماً نیاز است صحبت‌های بیشتری راجع به تغذیه داشته باشیم به طوری که در دنیای جدید و مدرن با تغییر سبک زندگی، ذائقه و نوع مصرف و طبخ غذا و کیفیت فرآوری محصولات غذایی تأثیر گذارند و خیلی از بیماری‌ها بخاطر نوع تغذیه و کیفیت تغذیه است.

وی ادامه داد: فرق ظریفی بین غذا و مسمومیت وجود دارد. ما هر چیز مفیدی را می‌توانیم مصرف کنیم ولی مصرف بیشتر از حد آن تبدیل به سم می‌شود، بیماری مسمومیت با آب را داریم زمانی که فرد زیادی آب مصرف کنند خون رقیق شده و می‌تواند تشنج کند.

معاون وزیر بهداشت افزود: کمیت غذا و اندازه آن مهم است. تنوع غذایی انواع فیبرها مصرف شود مهم است. دو نوع چربی وجود دارد: چربی اشباع (زیادی آن برای بدن مفید نیست) کمتر از ۱۰ درصد کالری روزانه باید از چربی اشباع باشد. چربی غیر اشباع ساده و پیچیده وجود دارد. هرچه میزان کالری دریافتی بدن از چربی کمتر باشد فرد سلامت تر است. یک حداکثری برای چربی اشباع باید در نظر گرفت و در بعضی بیماران مصرف چربی باید حتی به کمتر از پنج درصد برسد.

روغن پالم و روغن تراریخته چقدر ضرر دارد

وی اذعان کرد: روغن گیاهی نیز یک‌دسته بندی دارد، بهترین روغن، روغن کانولا، کنجد و آفتاب گردان است که غیر اشباع است اما کانولا بهتر است.

رئیسی خاطر نشان کرد: روغن‌گیری نیز مهم است. باید دانه‌های کنجد یا آفتاب گردان سم زدایی شده باشند. نوع استفاده از روغن در حرارت‌های مختلف ترکیبش تغییر می‌کند و ممکن است به ترکیب ناسالم مبدل شود، روغن‌های چندین بار استفاده شده ممکن است برای بدن مضر باشد.

رئیسی در پاسخ به اینکه روغن پالم و روغن تراریخته که چقدر ضرر دارد گفت: روغن پالم اگر از یک درصد بالاتر باشد می‌تواند خطرساز باشد.

وی ادامه داد: در مورد روغن تراریخته یک توافق کلی وجود ندارد. بعضی می‌گویند دستکاری ژنتیکی صورت گرفته شده، اما موضع وزارت بهداشت هیچ شواهدی راجع به این هنوز مشاهده نکرده است.

معاون وزیر وزارت بهداشت مطرح کرد: چیزی که مهم است درصد چربی ترانس است که باید زیر ۵۰ درصد و در روغن اشباع زیر ۱۰ درصد باشد. هرچه کالری کمتری استفاده شود و سبک طبخ کردن در زندگی را به سمت بخارپز و آب پز ببریم خیلی بهتر و سالم‌تر است.
وی خاطر نشان کرد: چربی ترانس زیر یک درصد است و اگر از پنج درصد بالاتر رود می‌تواند مشکل ایجاد کند.

رئیسی افزود: همچنین در صنعت کشاورزی جدید در تمام نقاط جهان بدین شکل بوده است که محصولات کشاورزی یا به صورت طبیعی تغییر پیدا می‌کند یا از جایی آورده شده و رشد داده می‌شود.

وی بیان کرد: چیزی که امروزه وجود دارد نسبت به پنجاه سال پیش امید به زندگی را نگاه کنید بوده پنجاه سال و امروزه شده هشتاد سال.

برچسب گذاری محصولات تراریخته و واردات محصولات تراریخته

رئیسی در خصوص فروش محصولات با روغن تراریخته توضیح داد: ما برچسب گذاری انجام نمی‌دهیم و کار غذا و دارو است.

وی ادامه داد: در بحث تراریخته یک کارگروهی تشکیل شده و در حال بررسی هستند و تا به امروز خیلی اثر مستقیمی بر سلامت دیده نشده است. تمام محصولات را کاه نمی‌توانیم تولید کنیم، و برخی وارد می‌شود.

رئیسی افزود: تاکید ما این است که حتماً از فروشگاه‌ها و مکان‌های مطمئن خریداری کنید زیرا ویژگی‌های محصول روی آن باید درج شود و شما انتخاب کنید که استفاده کنید یا نه، این جز حقوق شهروندی شما است.

واکنش وزارت بهداشت به عرضه غذاهای حرام گوشت در برخی رستوران‌ها

معاون وزیر وزارت بهداشت، در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره عرضه غذاهای حرام گوشت در رستوران‌ها گفت: دامپزشکی خود سازمانی دارد برای اینکه عرضه گوشت را کنترل و نظارت می‌کند.

وی ادامه داد: اگر دقت داشته باشید در قصابی‌ها ورستوران‌ها روی محصولات گوشتی یک مهر نظام دامپزشکی خورده شده است.

معاون وزیر زوارت بهداشت افزود: گوشت ممکن است از دو مسیر بیاید یک مسیر قانونی و دو مسیر غیرقانونی است که موردی اگر کشف شود برخورد قضائی صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: اگر در رستورانی مسمومیت اتفاق بی افتد و گزارش شود حتماً وزارت بهداشت مداخله کرده و مسائل بهداشتی آن مورد بررسی قرار گرفته می‌شود.

وی با بیان اینکه امنیت غذایی صرفاً به معنای تأمین و خرید غذا نیست، بیان کرد: امنیت غذایی شاخص‌های مختلفی دارد از جمله این‌که یک منطقه تا چه میزان می‌تواند پاسخگوی نیازهای غذایی منطقه باشد، چه میزان از فرآورده‌های غذایی سالم استفاده می‌شود و وضعیت اقتصادی مردم برای دسترسی به غذاها چگونه است.

ماکارونی مسمومیت ایجاد نمی‌کند

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر مسمومیت منجر به مرگ در اثر مصرف ماکارونی بیان کرد: خود ماکارونی مسمومیت ایجاد نمی‌کند اما شرایط نگهداری غذاها می‌تواند باعث ایجاد میکروب‌ها شود. باسیلوس سرئوس نوعی باکتری است که می‌تواند در برنج و ماکارونی رشد کند و برخی از این گونه‌های باکتری می‌توانند با ترشح سمی باعث مرگ شوند البته درباره این مسمومیت با ماکارونی، نمی‌توان فعلاً قطعی گفت که عامل چه بوده است.

وی افزود: سازمان پزشکی قانونی تیم‌هایی دارد که این موضوع را دارند بررسی می‌کنند. وزارت بهداشت وظیفه دارد توسط سازمان غذا و دارو بر تولید محصولات غذایی نظارت کند. معاونت بهداشت نیز در زمینه عرضه مواد غذایی در رستوران‌ها وظیفه دارد و وظیفه وزارت بهداشت این است که گزارش مربوط به این موارد ذکر شده را به مراجع قضائی ارسال کند. اگر مسمومیت ناشناخته باشد به پزشکی قانونی ارجاع می‌شود. ممکن است در برخی مراسم‌ها و اماکنی مانند خوابگاه‌ها گاهاً مسمومیت‌های وسیعی رخ دهد و در این موارد وزارت بهداشت عوامل مختلف را موردبررسی قرار می‌دهد.

سرانه پایین مصرف گوشت و لبنیات

رئیسی افزود: اکنون در جهان کشورهای با درآمد پایین در بحث امنیت غذایی با مشکل مواجه هستند. کشور ما جز کشورهای با درآمد متوسط از نظر سازمان جهانی بهداشت است. با گران شدن مواد غذایی اصلی مانند گوشت سفید و قرمز، سرانه مصرف آن کاهش می‌یابد. سرانه مصرف گوشت در جامعه سالم باید ۷۵ گرم در روز باشد که الان برای هر نفر در کشور ما ۳۵ گرم است که تقریباً نیمی از سرانه در نظر گرفته شده است.

معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: روزانه باید ۲۵ گرم فیبر مصرف شود در حالی که این میزان در کشور ما اکنون ۱۵ گرم در روز است. نان سبوس‌دار و سبزیجات و میوه‌ها منبع فیبر هستند و افزایش مصرف فیبر از بروز مشکلات گوارشی و سرطان‌ها جلوگیری می‌کند.

وی با اشاره به سرانه مصرف لبنیات در کشور پایین است، گفت: سرانه مصرف لبنیات در کشور یک واحد است در حالی که باید بین دو تا سه واحد در روز باشد و هرگونه افزایش قیمت در شیر و لبنیات باعث بدتر شدن این وضعیت می‌شود.

امنیت غذایی در ایران چه وضعیتی دارد

رئیسی گفت: امنیت غذایی به معنی تأمین یا خرید غذا نیست و تعاریف گسترده دارد.

وی ادامه داد: امنیت غذایی دارای شاخصه‌هایی اعم از اینکه یک منطقه چقدر می‌تواند تأمین کننده مواد غذایی خودش باشد و ذخیره مواد استراتژیک داشته باشد، و از مواد سالم غذایی استفاده می‌کند و همچنین وضعیت اقتصاد و غذای قالب آن منطقه به چه صورت است.

معاون وزیر افزود: اینکه درصد سو تغذیه در کشور چقدر است، گاهی اوقات سو تغذیه به معنی چاقی بیش از حد نیز است.

وی در مورد لبنیات گفت: تغذیه با شیر مادر از همان ابتدا یکی از رویکردهای مهم است در بحث رشد و دوام استخوانی درکودک مهم است اما سرانه لبنیات در کشور ما پایین است که حدود یک واحد است و توصیه می‌شود حدود دو تا سه واحد استفاده شود.

معاون وزیر بهداشت در پایان گفت: هرگونه تغییر قیمت در نسبت مصرف مواد غذایی مردم تأثیر خواهد گذاشت.

کانولا جز روغن‌های غیر اشباع و مفید است

در ادامه نشست، احمد اسماعیل زاده مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: پویش ملی تغذیه سالم ۱۴ سال است که با شعار روغن مناسب غذای سالم خانواده سالم انجام‌می‌شود.

اسماعیل زاده گفت: روغن کانولا جز روغن‌های غیر اشباع و مفید است اما نباید زیادی داغ بشود و از نظر قیمتی فرقی با بقیه روغن‌ها در بازار ندارد.

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 65378 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
7 سال پيش [ 57206 بازدید ]
7 سال پيش [ 32485 بازدید ]
8 سال پيش [ 17854 بازدید ]
5 سال پيش [ 17480 بازدید ]
4 سال پيش [ 11201 بازدید ]
7 سال پيش [ 10902 بازدید ]
8 سال پيش [ 9788 بازدید ]
8 سال پيش [ 9773 بازدید ]
5 سال پيش [ 8081 بازدید ]
7 سال پيش [ 6996 بازدید ]
5 سال پيش [ 6555 بازدید ]
3 سال پيش [ 6460 بازدید ]
3 سال پيش [ 5907 بازدید ]
4 سال پيش [ 5231 بازدید ]
6 سال پيش [ 5221 بازدید ]
2 سال پيش [ 5207 بازدید ]
6 سال پيش [ 5203 بازدید ]
4 سال پيش [ 5018 بازدید ]
3 سال پيش [ 5008 بازدید ]
3 سال پيش [ 4928 بازدید ]
عصر تبریز 4 ساعت پيش [ 1 بازدید ]
عصر تبریز 4 ساعت پيش [ 1 بازدید ]
عصر تبریز 4 ساعت پيش [ 1 بازدید ]
عصر تبریز 4 ساعت پيش [ 2 بازدید ]
عصر تبریز 5 ساعت پيش [ 3 بازدید ]
عصر تبریز 5 ساعت پيش [ 5 بازدید ]
عصر تبریز 5 ساعت پيش [ 2 بازدید ]
عصر تبریز 5 ساعت پيش [ 5 بازدید ]
عصر تبریز 5 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 5 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 5 ساعت پيش [ 7 بازدید ]
عصر تبریز 5 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 6 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 6 ساعت پيش [ 2 بازدید ]
عصر تبریز 6 ساعت پيش [ 3 بازدید ]
عصر تبریز 6 ساعت پيش [ 3 بازدید ]
عصر تبریز 6 ساعت پيش [ 1 بازدید ]
عصر تبریز 6 ساعت پيش [ 3 بازدید ]
عصر تبریز 6 ساعت پيش [ 1 بازدید ]
عصر تبریز 6 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 260 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 244 بازدید ]
عصر تبریز 3 سال پيش [ 335 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 457 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 4 سال پيش [ 676 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 831 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 699 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 4 سال پيش [ 242 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 235 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 1408 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 250 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 424 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 415 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 480 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 592 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 4 سال پيش [ 263 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 262 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 4 سال پيش [ 360 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 209 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 702 بازدید ]