سه شنبه, ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ /
65401
۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۱
30 بازدید
۰

مراقب یک ویروس بسیار مسری باشید + علائم و راه‌های پیشگیری

به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز) به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نوروویروس یک ویروس بسیار مسری است که نیاز است برای جلوگیری از انتشار آن اقداماتی انجام شود. یکی از این اقدامات شستن دست‌ها با آب و صابون است؛ بهتر است توجه کنید ضدعفونی کننده دست به تنهایی در […]



به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز) به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نوروویروس یک ویروس بسیار مسری است که نیاز است برای جلوگیری از انتشار آن اقداماتی انجام شود. یکی از این اقدامات شستن دست‌ها با آب و صابون است؛ بهتر است توجه کنید ضدعفونی کننده دست به تنهایی در برابر نوروویروس ایمنی ایجاد نمی‌کند.

هنگام ابتلاء به این بیماری لازم است از تهیه، دست زدن به غذا یا مراقبت از دیگران، حداقل به مدت ۴۸ ساعت خودداری کنید.

نحوه انتشار نوروویروس

این ویروس در مدفوع یا استفراغ شما قبل از شروع علائم هم وجود دارد و همچنین می‌تواند به مدت ۲ هفته یا بیشتر پس از بهبود نیز در مدفوع باقی بماند.

در طول این مدت نوروویروس از فرد مبتلا قابل سرایت است.

نوروویروس از طریق سطوح، آب یا غذای آلوده منتقل می‌شود.

علائم نوروویروس

افراد در هر سنی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.

معمولاً علائم در فرد ۱۲ تا ۴۸ ساعت پس از قرار گرفتن در معرض نوروویروس بروز می‌کند.

شایع‌ترین علائم: اسهال، استفراغ، حالت تهوع، درد معده

سایر علائم: تب، سردرد و بدن درد

دست‌هایتان را خوب بشویید

دست‌های خود را اغلب با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه بشویید، به خصوص بعد از استفاده از توالت یا تعویض پوشک؛ قبل از خوردن، آماده کردن یا دست زدن به غذا؛ قبل از دادن دارو به خود یا شخص دیگری

می‌توانید علاوه بر شستن دست از ضدعفونی‌کننده‌های دست نیز استفاده کنید، اما ضدعفونی کردن جایگزین شست‌وشوی دست نمی‌شود.

قبل از تهیه و خوردن غذا

میوه‌ها و سبزیجات را با دقت بشویید.

صدف خوراکی و سایر نرم‌تنان را به طور کامل تا دمای داخلی حداقل ۱۴۵ درجه فارنهایت بپزید.

ظروف آشپزخانه، تخته‌های برش، پیشخوان و سطوح را به ویژه پس از دست زدن به صدف‌ها به طور مرتب تمیز و ضدعفونی کنید.

صدف‌های خام را دور از غذای آماده در سبد خرید، یخچال و روی تخته‌های برش نگهداری کنید.

غذاهایی که ممکن است حاوی نورویروس باشند را دور بریزید.

آگاه باشید

نوروویروس‌ها به نسبت در برابر گرما مقاوم هستند و می‌توانند در دمای ۱۴۵ درجه فارنهایت زنده بمانند.

فرآیندهای بخارپز کردن سریع، غذاها را به اندازه کافی گرم نمی‌کند، بنابراین آلودگی به نوروویروس باقی می‌ماند.

غذای آلوده به نورویروس ممکن است ظاهر، بو یا مزه طبیعی داشته باشد.

سطوح را تمیز و ضد عفونی کنید.

پس از استفراغ یا اسهال شخصی

دستکش یکبار مصرف بپوشید و تمام قسمت را با ضدعفونی کننده و دستمال کاغذی پاک کنید و در کیسه زباله پلاستیکی بیندازید.

برای ضد عفونی کردن، از محلول سفیدکننده کلر با غلظت ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ پی پی ام (۵ تا ۲۵ قاشق غذاخوری سفیدکننده خانگی [۵ تا ۸ درصد] در هر گالن آب) یا از یک محصول ضدعفونی کننده ثبت شده در EPA در برابر نورویروس استفاده کنید.

مواد ضد عفونی کننده سفید کننده را حداقل به مدت ۵ دقیقه روی ناحیه مشکوک بگذارید.

دوباره کل منطقه را با صابون و آب داغ تمیز کنید.

لباس‌ها یا ملحفه‌هایی را که ممکن است استفراغ یا مدفوع روی آن‌ها وجود دارد، فوراً درآورید و بشویید.

وسایل را با احتیاط و بدون تکان دادن حمل کنید.

اقلام را با مواد شوینده و آب داغ در حداکثر برنامه زمانی ماشین لباسشویی بشویید و سپس با بالاترین درجه حرارت خشک کنید.

پس از شست‌وشوی لباس‌ها باز هم دست‌های خود را بشویید.

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 65401 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
7 سال پيش [ 57696 بازدید ]
7 سال پيش [ 32956 بازدید ]
8 سال پيش [ 18340 بازدید ]
5 سال پيش [ 17958 بازدید ]
5 سال پيش [ 11665 بازدید ]
7 سال پيش [ 11375 بازدید ]
8 سال پيش [ 10275 بازدید ]
8 سال پيش [ 9788 بازدید ]
5 سال پيش [ 8525 بازدید ]
7 سال پيش [ 7443 بازدید ]
5 سال پيش [ 7006 بازدید ]
3 سال پيش [ 6899 بازدید ]
3 سال پيش [ 6382 بازدید ]
4 سال پيش [ 5712 بازدید ]
6 سال پيش [ 5647 بازدید ]
2 سال پيش [ 5635 بازدید ]
4 سال پيش [ 5444 بازدید ]
3 سال پيش [ 5389 بازدید ]
3 سال پيش [ 5360 بازدید ]
6 سال پيش [ 5203 بازدید ]
عصر تبریز 3 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 4 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 4 ساعت پيش [ 6 بازدید ]
عصر تبریز 4 ساعت پيش [ 2 بازدید ]
عصر تبریز 4 ساعت پيش [ 6 بازدید ]
عصر تبریز 4 ساعت پيش [ 5 بازدید ]
عصر تبریز 4 ساعت پيش [ 2 بازدید ]
عصر تبریز 4 ساعت پيش [ 5 بازدید ]
عصر تبریز 4 ساعت پيش [ 7 بازدید ]
عصر تبریز 4 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 4 ساعت پيش [ 2 بازدید ]
عصر تبریز 4 ساعت پيش [ 2 بازدید ]
عصر تبریز 4 ساعت پيش [ 1 بازدید ]
عصر تبریز 4 ساعت پيش [ 1 بازدید ]
عصر تبریز 4 ساعت پيش [ 5 بازدید ]
عصر تبریز 4 ساعت پيش [ 1 بازدید ]
عصر تبریز 4 ساعت پيش [ 1 بازدید ]
عصر تبریز 4 ساعت پيش [ 2 بازدید ]
عصر تبریز 4 ساعت پيش [ 1 بازدید ]
عصر تبریز 4 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 404 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 1195 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 241 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 195 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 1523 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 333 بازدید ]
عصر تبریز 1 ماه پيش [ 75 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 228 بازدید ]
عصر تبریز 12 روز پيش [ 57 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 324 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 39 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 97 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 656 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 232 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 4 سال پيش [ 263 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 270 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 235 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 418 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 204 بازدید ]
عصر تبریز 1 ماه پيش [ 54 بازدید ]