بر اساس این گزارش، طرفه آنکه، اگر ادعای همتی درباره پوششی بودن چهار نامزد دیگر، درست از آب درآید که صدق گفتار او پیرامون مهندسی انتخابات به نفع یک جریان خاص به اثبات خواهد رسید و اگر هم استعمال مداوم لفظ نامزدهای پوششی موجب شود که چهار نامزد دیگر برای تکذیب آن، نسبت به ماندن […]
بر اساس این گزارش، طرفه آنکه، اگر ادعای همتی درباره پوششی بودن چهار نامزد دیگر، درست از آب درآید که صدق گفتار او پیرامون مهندسی انتخابات به نفع یک جریان خاص به اثبات خواهد رسید و اگر هم استعمال مداوم لفظ نامزدهای پوششی موجب شود که چهار نامزد دیگر برای تکذیب آن، نسبت به ماندن تا آخرین لحظه در عرصه انتخابات پایفشاری کنند، تشتت آرا در جناح اصولگرا به نفع رقیب تمام خواهد شد و حداقل شاهد به دور دوم کشیده شدن انتخابات ۱۴۰۰ خواهیم بود.
شواهد و قرائن نشان میدهند که بجز اظهارات اخیر علیرضا زاکانی پیرامون لزوم وحدت کاندیداهای جناح انقلاب، سه نامزد دیگر تاکنون هیچ موضعی پیرامون احتمال کناره گیری خود از عرصه انتخابات را اتخاذ ننموده اند. بر این اساس، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس یازدهم طی سخنانی، گفته است: «مراقب باشیم مردم را پای صندوقهای رای دچار تشتت نکنیم و تصمیمی انقلابی بگیریم. اگر کسی از این پنج نفر گفت برنامه ام بهترین است، اشکالی ندارد، اما اگر بگوید فقط به من رای بدهید حتما ریگی در کفش دارد.»
از سوی دیگر شاید بتوان امیرحسین قاضی زاده هاشمی را نیز از دیگر محتملترین گزینههای انصراف به نفع کاندیدای واحد در این دوره از رقابتها دانست، اما تعمیم دومینوی کناره گیری احتمالی به افرادی همچون سعید جلیلی و محسن رضایی، چندان به واقعیت نزدیک نخواهد بود.
طی روزهای اخیر، بحث بر سر کاندیدای «اصلح» و «صالح» موجب شده تا هواداران سعید جلیلی نه تنها قائل به انصراف نامبرده به نفع دیگر نامزدها نباشند، بلکه با قوت و جدیت هرچه تمام تر، در راستای معرفی و تبلیغ هرچه بیشتر فرد مطبوعشان، بطور شبانه روزی تلاش کنند. درباره محسن رضایی نیز بعید بنظر میرسد که با توجه به سابقه چند دوره حضور در ادوار انتخابات علیرغم احتمال پایین رأی آوری، نامبرده قائل به کناره گیری به نفع سایرین باشد؛ چنانکه اگر قصد انصراف میداشت از ابتدا وارد گود رقابتهای انتخابات سیزدهم نمیشد.
در عین حال، نظرسنجیهای انتخاباتی حکایت از آن دارند که اگرچه شاید سید ابراهیم رئیسی در صدر اقبال مشارکت کنندگان قطعی انتخابات دوره سیزدهم قرار داشته باشد، اما نمیتوان این احتمال را دور از انتظار دانست که در صورت عدم انصراف چهار نامزد همسوی دیگر، احتمال دارد که هیچیک از نامزدها نتوانند حدنصاب بیش از نیمی از آرا را از آن خود نمایند و به دور دوم کشیده شدن انتخابات شاید معادلات این دوره را همچون انتخابات سال ۱۳۸۴ پیچیده کند./ صراط
منبع خبر : http://tabrizeman.ir/?p=21400