شنبه, ۳ خرداد ۱۴۰۴ /
49129
۰۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۷
279 بازدید
۰

دیابت و فشار خون بالا عامل ایجاد نارسایی های کلیوی است

اردبیل – مسئول بخش دیالیز بیمارستان بوعلی اردبیل گفت: دیابت و فشار خون بالا از عوامل نارسایی کلیه ها بوده و برای پیشگیری و درمان این بیماری تغییر سبک زندگی بیماران باید در اولویت قرار گیرد.



دیابت و فشار خون بالا عامل ایجاد نارسایی های کلیوی است

اردبیل – مسئول بخش دیالیز بیمارستان بوعلی اردبیل گفت: دیابت و فشار خون بالا از عوامل نارسایی کلیه ها بوده و برای پیشگیری و درمان این بیماری تغییر سبک زندگی بیماران باید در اولویت قرار گیرد.

سهیلا اخوت به مناسبت هفته «حمایت از بیماران کلیوی» در گفت و گو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه در جهان بسیاری از افراد با بیماری کلیوی دست و پنجه نرم می‌کنند اظهار کرد: این افراد به طور مداوم باید مورد درمان‌های خاص نظیر «دیالیز» قرار گیرند که این درمان‌ها معمولاً مخارج بالایی را به خانواده بیماران تحمیل می‌کند.

وی انجمن حمایت از بیماران کلیوی را حامی اصلی این بیماران عنوان کرد و افزود: ضروری است تا بیماران با آگاهی از نقش حمایتی این انجمن ضمن عضویت در این مرکز، تحت پوشش حمایت‌های خیرخواهانه این انجمن قرار بگیرند تا در انجام روند درمان خود تسریع ببخشند.

مسئول بخش دیالیز بیمارستان بوعلی اردبیل با اشاره به اینکه معرفی بیماران کلیوی و تشکیل پرونده پزشکی این افراد توسط انجمن حمایت از بیماران کلیوی انجام می‌شود، گفت: پس از صدور دفترچه درمانی بیماران خاص، روند درمان توسط پزشکان معالج مشخص شده و بیماران ۳ بار در هفته و هر بار ۴ ساعت تحت درمان و یا دیالیز قرار می‌گیرند.

اخوت به اصلی ترین وظایف کلیه‌ها اشاره کرد و افزود: دفع مواد زائد تولید شده بر اثر سوخت و ساز در بدن و نیز کنترل حجم مایعات از وظایف کلیه‌ها محسوب می‌شود که اگر این عملکرد به هر دلیلی مختل شود آب و مواد زائد همچون اوره و کراتین در بدن تجمیع شده و تعادل مواد شیمیایی مثل سدیم و پتاسیم به هم می‌خورد.

بیماری کلیوی خون سازی بدن را مختل می‌کند

وی با بیان اینکه مقداری از خون سازی بدن در کلیه‌ها انجام می‌گیرد گفت: بعد از مختل شدن عملکرد کلیه‌ها خون سازی نیز با مشکل مواجه شده و فرد دچار کم خونی، درد مفاصل، شکسته شدن استخوان‌ها به خاطر به هم خوردن تعادل فسفر و کلسیم نیز می‌شود.

مسئول بخش دیالیز بیمارستان بوعلی اردبیل برای بیماری کلیوی ۲ نوع نارسایی حاد و مزمن عنوان کرد و افزود: در نارسایی حاد عملکرد کلیه‌ها به طور ناگهانی و تقریباً کامل در طول چند ساعت یا چند روز مختل می‌شود که دارای سیر کوتاه و نسبتاً شدید بوده و اغلب قابل درمان است.

اخوت ادامه داد: دلیل این اختلال را می‌توان جراحی‌ها و یا افرادی که تنها یک کلیه دارند، شوک همراه با فشار خون بسیار پایین، مسمومیت خون، تصادفات شدید همراه با آسیب عضلانی دانست.

تغییر در سبک زندگی بیماران کلیوی ضروری است

وی خاطرنشان کرد: در نارسایی مزمن کلیوی اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود پزشک کی تواند با تغییر رژیم غذایی و شیوه زندگی و نیز با تجویز داروها به کاهش عوارض و کند شدن سیر بیماری فرد کمک کند در غیر این صورت به یکی از روش‌های دیالیز و یا پیوند کلیه احتیاج پیدا می‌کند.

مسئول بخش دیالیز بیمارستان بوعلی اردبیل با بیان اینکه دیالیز در شیوه زندگی بیمار و خانواده او تغییرات بسیاری را ایجاد می‌کند گفت: مدت زمانی که فرد درگیر بیماری کلیوی و فرآیند دیالیز می‌شود شاهد بروز برخی بیماری‌های روحی، روانی و افسردگی مزمن در افراد هستیم که ضروری است برای درمان و مقابله با بیماری در سبک زندگی افراد تغییراتی ایجاد شود.

وی آموزش‌های لازم در زمینه رژیم غذایی و میزان دریافت مایعات به بیماران کلیوی و دیالیزی را بسیار مهم عنوان کرد و افزود: میزان دریافت مایعات برای بیماران معمولاً ۴۰۰ الی ۷۰۰ سی سی است و در میزان مصرف پتاسیم و فسفر و مایعات در رژیم غذایی این افراد محدودیت ایجاد شود.

بیماران دیالیزی از مصرف لبنیات خودداری کنند

اخوت با اشاره به اینکه اگر بیماری ۷۰ کیلوگرم وزن داشته باشد فقط ۷۰ گرم پروتئین در روز از طریق گوشت سفید مصرف کند، تصریح کرد: به افراد دیالیزی توصیه می‌شود در صورت بالا بودن میزان فسفر از مصرف مواد غذایی نظیر ماهی، میگو، جگر و لبنیات خودداری کنند و مصرف مواد غذایی پروتئینی، غذای شور و میوه‌های فصلی را به حداقل برسانند.

مسئول بخش دیالیز بیمارستان بوعلی اردبیل اضافه کرد: کنترل وزن، عدم استعمال دخانیات، کنترل قند خون، فشار خون، عدم استفاده خودسرانه دارو نظیر مسکن‌ها و رعایت تغذیه سالم در روند درمان و تسریع اثر گذاری فرآیند دیالیز در بیماران کلیوی بسیار مؤثر خواهد بود.

وی فشار خون بالا و دیابت را از عوامل اصلی بروز نارسایی کلیه‌ها عنوان کرد و گفت: همه افراد جامعه برای حفظ سلامتی خود بایستی اضافه وزن و عوامل مؤثر در بالا رفتن فشار خون و دیابت خود را کنترل کنند.

بیماران خاص و گروه‌های پرخطر در برابر کرونا زود تسلیم می‌شوند

اخوت با اشاره به اینکه نحوه انتقال بیماری کرونا از راه قطرات تنفسی است و در حد فاصله یک ای ۵/‏۱ متری نیز قابل انتقال است افزود: افراد دارای بیماری مزمن، زنان باردار و افراد بالای ۶۰ سال باید به طور دقیق‌تری پروتکل‌های های بهداشتی را رعایت کرده و در اماکن عمومی از ماسک استفاده کنند.

وی از بیماران پیوند کلیوی و دیالیزی و پیوندی خواست به دلیل نقص سیستم ایمنی بدن موازین بهداشتی را رعایت کرده و به طور مداوم از ماسک استفاده کنند چرا که کادر درمان و پزشکان به علت فشار کاری و شیفت‌های فشرده به کرونا مبتلا می‌شوند و در چنین شرایطی است که وضعیت تأسف بار اتفاق می‌افتد.

۵۰۷۶۲۰۹

 

 

منبع:  تبریز   من

 

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 49129 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
7 سال پيش [ 58127 بازدید ]
7 سال پيش [ 33356 بازدید ]
8 سال پيش [ 18714 بازدید ]
5 سال پيش [ 18313 بازدید ]
5 سال پيش [ 12071 بازدید ]
7 سال پيش [ 11758 بازدید ]
8 سال پيش [ 10649 بازدید ]
8 سال پيش [ 9788 بازدید ]
5 سال پيش [ 8916 بازدید ]
7 سال پيش [ 7828 بازدید ]
5 سال پيش [ 7399 بازدید ]
3 سال پيش [ 7247 بازدید ]
4 سال پيش [ 6737 بازدید ]
5 سال پيش [ 6066 بازدید ]
6 سال پيش [ 6027 بازدید ]
2 سال پيش [ 5989 بازدید ]
4 سال پيش [ 5794 بازدید ]
4 سال پيش [ 5762 بازدید ]
4 سال پيش [ 5697 بازدید ]
6 سال پيش [ 5203 بازدید ]
عصر تبریز 11 ساعت پيش [ 11 بازدید ]
عصر تبریز 12 ساعت پيش [ 13 بازدید ]
عصر تبریز 12 ساعت پيش [ 23 بازدید ]
عصر تبریز 12 ساعت پيش [ 11 بازدید ]
عصر تبریز 12 ساعت پيش [ 11 بازدید ]
عصر تبریز 12 ساعت پيش [ 15 بازدید ]
عصر تبریز 13 ساعت پيش [ 15 بازدید ]
عصر تبریز 13 ساعت پيش [ 13 بازدید ]
عصر تبریز 13 ساعت پيش [ 14 بازدید ]
عصر تبریز 1 روز پيش [ 24 بازدید ]
عصر تبریز 1 روز پيش [ 29 بازدید ]
عصر تبریز 1 روز پيش [ 14 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 28 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 31 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 32 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 31 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 22 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 29 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 30 بازدید ]
عصر تبریز 2 روز پيش [ 25 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 795 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 292 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 366 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 235 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 619 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 258 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 583 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 2186 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 473 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 715 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 255 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 325 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 4 سال پيش [ 324 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 1396 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 748 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 212 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 268 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 70 بازدید ]
عصر تبریز 1 ماه پيش [ 31 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 65 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید