به گزارش شهریاربه نقل از فارس،عادل کاظمی تعداد مشترکان حوزه برق تبریز را ۹۶۰ هزار مشترک اعلام کرد و اظهار داشت: ۳۸ درصد مصارف خانگی، ۳۸ درصد مصارف صنعتی و بقیه مشترکان را واحدهای تجاری، ادارات و کشاورزی تشکیل میدهند.
وی تعداد مشترکان صنعتی را ۸ هزار مشترک اعلام کرد و افزود: ۵۶۰ واحد صنعتی با اجرای تفاهمنامه در زمانهای پیک مصرف موجب صرفهجویی ۴۰ تا ۶۰ مگاواتی برق را در پی داشته است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق تبریز با بیان اینکه در صورت استفاده ۱۰ درصد مشترکان خانگی از کولر گازی، ۳۰۰ مگاوات برق به مدار تحمیل میشود، تصریح کرد: در چنین شرایطی بیش از گذشته به همکاری مردم نیازمندیم.
افزایش هر یک درجه دما ۵۰ مگاوات مصرف برق افزایش مییابد
کاظمی با بیان اینکه به ازای هر یک درجه افزایش دما میزان مصرف برق ۵۰ مگاوات افزایش پیدا میکند، افزود: از نظر فنی شبکه توزیع پاسخگوی این اضافه بار نیست که از مشترکان درخواست میکنیم در مصرف برق صرفهجویی کنند.
صادرات انرژی صحت ندارد
وی به مبادله انرژی با کشورهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان اشاره کرد و گفت: ایران از این کشورها در تابستان برق وارد و در زمستان به همان مقدار که برق وارد کرده برق میدهد و صادرات برق به این کشورها در تابستان صحت ندارد.
بلک اوت شدن جمهوری آذربایجان و رفتن به خاموشی مطلق
کاظمی با اشاره به بلک اوت شدن شبکه برق جمهوری آذربایجان( خارج شدن نیروگاهها از شبکه برق) تصریح کرد: در این کشور به سبب افزایش بار مصرفی و عدم مدیریت مسوولان «بلاک اوت» یا «خاموشی مطلق» رخ داد و تمام نیروگاهها از مدار و شبکه خارج شدند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز با اشاره به رسیدن مصرف ۵۷ هزار مگاواتی برق در کشور خاطرنشان کرد: اگر سهمیهبندی خاموشیها در کشور انجام نمیشد بلاک اوت نیز در ایران رخ میداد که در آن صورت چند ماه زمان برای بازگرداندن نیروگاهها به مدار نیاز است.
قطع حفاظتی برق در تبریز نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت توزیع برق تبریز ابراز کرد: بعد از خاموشیها در برخی نقاط مرکزی تبریز، با خاموشیهای حفاظتی ( حفظ پستهای برق) مواجه بودیم که با نصب ۳۸ پست برق در این مناطق در فاز اول در روزهای آینده دیگر شاهد قطع حفاظتی برق برطرف میشود.
وی ادامه داد: به دلیل افزایش مصرف در روزهای گذشته هفت ترانس برق تبریز به دلیل افزایش مصرف برق و اضافه بار سوخته و پستهای کمکی نصب شده است.
توسعه نیروگاههای خورشیدی خانگی در تبریز/دولت هر کیلو وات برق خورشیدی را ۹۰۰ تومان میخرد
وی هزینه نصب هر کیلو وات ساعت برق خورشیدی را حدود ۹ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: پیش از این ۵۰ درصد آن توسط دولت به صورت یارانهای پرداخت میشد ولی اجازه اتصال به شبکه داده نمیشد، ولی در حال حاضر روند تغییر یافته و یارانه حذف شده و در عوض هر فردی که در این بخش سرمایهگذاری کند اجازه اتصال به شبکه را دارد و نرخی که برای هر کیلووات ساعت تعیین شده در حدود ۹۰۰ تومان است در حالی که نرخ فروش انرژی از شبکه برق به طور متوسط ۸۰ تا ۹۰تومان است.
کاظمی خاطرنشان ساخت: اگر یک سامانه انرژی خورشیدی نصب شود تا حدود دو سال برگشت سرمایه انجام خواهد شد و بعد از دو سال برای سرمایهگذار سود خواهد داشت.
وی افزود: با توجه به اینکه پیکسایی یک ضرورت برای مدیریت مصرف است، از این رو اگر تأمین انرژی در اوج مصرف برق از طریق خورشید انجام گیرد، کمک شایانی به کاهش پیک مصرف خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز خاطرنشان کرد: طبق پیشبینیهای هواشناسی بعد از اواسط مردادماه خاموشیها به حداقل میرسد و شرایط به حالت عادی باز میگردد.
وی افزود: برخلاف اخبار منتشر شده در فضای مجازی که در تهران قطعی برق نداریم در استان تهران ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ مگاوات خاموشی در روزهای گذشته اعمال شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق تبریز در واکنش به افزایش میزان برق دزدی نیز گفت: سال گذشته ۱۰۰ میلیون کیلووات ساعت از تلفات غیر نفتی را جلوگیری کردیم که این میزان در سال ۹۵، ۸ میلیون کیلووات بود.
کاظمی با اشاره به خسارات لوام خانگی بر اثر قطعی برق اظهار داشت: اگر محرز شود قطعی برق عامل خرابی لوازم خانگی بوده از طریق بیمه هزینههای آن تامین و به مشترکان پرداخت میشود.