امام جمعه اهواز بعد از سفر پرحاشیهاش به انگلستان استعفا داد. درحالیکه رسانهها علت این سفر را درمانی عنوان کرده بودند، اما خودش بعد از بازگشت از سفر در خطبههای نماز جمعه اعلام کرد بهدلیل بیماری دیگر نمیتواند امامت جمعه اهواز را عهدهدار باشد.
استعفای ائمه جمعه ادامه دارد. در دو سال اخیر ۹ نفر از ائمه جمعه از سمت خود استعفا دادهاند. بعد از استعفای هفته گذشته آیتالله موسویجزایری، امام جمعه اهواز که یکی از جنجالیترین استعفاهای اخیر بود، روز گذشته آیتالله عباسعلی سلیمانی، امام جمعه زاهدان هم در پایان خطبههای نماز از مردم سیستان و بلوچستان خداحافظی کرد و حلالیت طلبید. در دو سال اخیر تعدادی از ائمه جماعات شهرهای بزرگ از سمت خود استعفا داده اند. دلایل مختلفی از سوی برخی مستعفیان برای کنارهگیری عنوان میشود. بسیاری از آنها بیماری را بهانه میکنند. امام جمعه اهواز بعد از سفر پرحاشیهاش به انگلستان استعفا داد. درحالیکه رسانهها علت این سفر را درمانی عنوان کرده بودند، اما خودش بعد از بازگشت از سفر در خطبههای نماز جمعه اعلام کرد بهدلیل بیماری دیگر نمیتواند امامت جمعه اهواز را عهدهدار باشد.
برخی دلیل این استعفاها را همانطورکه امام جمعه زاهدان اعلام کرده، سیاست جوانگرایی و جایگزینی افکار نو دانستهاند؛ اما برخی دلایل سیاسی هم در حاشیه این استعفاها شنیده میشود، تاجاییکه مثلا بسیاری از ائمه جماعات که شهرت بیشتری دارند و سخنرانیهایشان هم عمدتا بیشتر رسانهای میشود، چندان هم جوان نیستند.
روز گذشته امام جمعه زاهدان هم علت استعفایش را تفکر زیبای مقام معظم رهبری مبنی بر جوانگرایی عنوان کرده است. بسیاری از این استعفاها البته همزمان شده با تغییرات در شورای سیاستگذاری ائمه جمعه. سال گذشته «حجتالاسلاموالمسلمین حاجعلیاکبری» ۵۴ساله است به ریاست شورای سیاستگذاری ائمه جماعات منصوب شده است. در حکم حاجعلیاکبری آمده بود: «… انتظار میرود جناب آقای حاجعلیاکبری با ادامه و تکمیل فعالیتهای گذشته و افزودن کیفیت در آن و بهرهگیری از نظرات شورا، بر شکوفایی و تأثیرگذاری این نهاد مبارک رحمانی بیفزایند…».
خرداد سال گذشته، آیتالله مجتهد شبستری نماینده، سابق ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و از اعضای ارشد جامعه روحانیت مبارز بهدلیل بیماری، جای خود را به «حجتالاسلاموالمسلمین سیدمحمدعلی آلهاشم»، نماینده سابق ولی فقیه در ارتش و رئیس سابق سازمان عقیدتی و سیاسی آجا داد. خاندان آلهاشم از خانوادههای معروف، شناختهشده و مورد احترام بین مردم تبریز هستند.
براساس آنچه رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه آذربایجانشرقی بهعنوان علت کنارهگیری و رفتن آیتالله مجتهد شبستری از مسئولیت امامت جمعه تبریز بیان کرده، او بر اثر کهولت سنی، کمردرد و بیماری گوارشی که منجر به انجام عمل جراحی هم شده بود، از رهبر معظم انقلاب درخواست اعلام پایان مسئولیتش در این جایگاه را میکند که در نهایت هم رهبری با این درخواست موافقت میکنند.تابستان سال گذشته، خبر استعفای «آیتالله سیدیحیی جعفری» از امامت جمعه کرمان خبرساز شد. کنارهگیری او را که از یاران مرحوم هاشمیرفسنجانی و شهید محمدجواد باهنر و همچنین افرادی نظیر حجتیکرمانی و سیدمحمود دعایی بوده و مواضع و مشی اعتدالی دارد، بسیاری سیاسی دانستند و به برخی جملات او نظیر «همه ما باید از این دولت و کارگزاران حمایت کنیم» اشاره کرده بودند. البته «حجتالاسلام سیدرضا تقوی» رئیس وقت شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور گفته بود «حضرت حجتالاسلاموالمسلمین جعفری خطاب به مقام معظم رهبری نامه نوشتند که بهدلیل کهولت سن و وضعیت نامناسب جسمانی، ادامه فعالیت بهعنوان امام جمعه و نمایندگی ولی فقیه در استان کرمان برایم مقدور نیست و خواهشمندم که با کنارهگیری اینجانب موافقت کنید». همان زمان اسحاق جهانگیری در یک پیام توییتری نوشته بود که خبر این کنارهگیری او را نگران کرده است.
حجتالاسلام علی رضاییبیرجندی، امام جمعه بیرجند هم سال پیش به فاصله کمی از امام جمعه کرمان استعفا داد. او در نشست خبری گفته بود: «علت استعفای من ارتباطی به مسائل سیاسی و گمانهزنیهای برخی از رسانهها ندارد. بنده زمانی که قصد امامت جمعه شهرستان بیرجند را داشتم، قرار نبود هشت سال در این استان بمانم، بلکه به مدت سه سال انتخاب شدم. اگرچه از مدتی پیش خبرها و شایعاتی درباره کنارهگیری حجتالاسلام علی رضاییبیرجندی، امام جمعه مرکز استان خراسان جنوبی، در رسانهها و فضای مجازی انتشار یافته بود. علی تابعی، امام جمعه موقت بیرجند، در خطبههای نماز گفته بود علی رضایی قصد دارد خراسان جنوبی را ترک کند. بااینحال رئیس شورای سیاستگذاری امامان جمعه استان تا روز گذشته دریافت استعفانامه رسمی رضایی را تأیید نکرده بود. برخی دلایل استعفای او را نزدیکی به دولت روحانی دانسته بودند. امام جمعه مستعفی بیرجند از ابتدای دولت یازدهم رویکرد حمایتی نسبت به قوه مجریه داشت و حتی جمله صریحی درباره این موضوع دارد که «حمایت از رئیسجمهور طبق فرمایشات رهبری یک وظیفه است». رضایی مهرماه سال ۹۲، چند ماه پس از تشکیل دولت یازدهم و در مراسم معارفه استاندار جدید خراسان جنوبی، ابراز امیدواری کرده بود که او نیروهایی را انتخاب کند که خط و مشی رئیسجمهور حسن روحانی را اعمال کنند.
اما اینکه چه شد که تصمیم به استعفا گرفت، شاید به زمستان ۹۵ برگردد که برخی با فشار و جوسازی در فضای مجازی، قصد داشتند القا کنند که استاندار بیرجند در دیدار هنرمندان جوان استان «رقص مختلط بین زن و مرد» را مجاز دانسته است! این در حالی بود که پایگاه اطلاعرسانی استانداری خراسان جنوبی نقل قول منتسب به استاندار را خلاف واقع اعلام و آن را تکذیب کرد.فروردین سال ۹۷ هم خبر استعفای دیگری از سوی ائمه جمعه مطرح شد، اینبار «آیتالله زینالعابدین قربانی»، نماینده ولی فقیه در استان گیلان و امام جمعه رشت پس از گذشت ۱۸ سال از این مسئولیت استعفا داد. او گفته بود: «۱۸ سال بهعنوان نماینده ولی فقیه در گیلان بودم، اما شش ماه پیش در خطبه نماز جمعه کسالت پیدا کردم و دیگر صلاح ندیدم ادامه دهم و در نامهای به مقام معظم رهبری نوشتم که از اقامه نماز جمعه عاجزم و هرکسی را که شما انتخاب کنید من با تمام وجود از او حمایت میکنم».
۹ اردیبهشت ۱۳۹۷هم امام جمعه شیراز در نامهای به مقام معظم رهبری استعفای خود را اعلام کرد. امام جمعه شیراز بهدلیل کسالت و بیماری چندین بار در بیمارستان بستری شده بود. او در بخشی از نامهای که خطاب به مقام معظم رهبری نوشته، عنوان کرده بود: «فاستقم کما امرت» باعث شد در این ۴۰ سال ضمن احیای حوزههای علمیه در دو استان محل مأموریت (فارس و بوشهر) و منسجمنمودن امور طلاب و اساتید و روحانیت معظم مناطق، تلاش برای کسب رضای خالق، خدمت به مخلوق و عمل به تکلیف به چیزی حتی بیماری شدید، توجهی ننمایم؛ لیکن اینک ناخوشی و ضعف شدید جسمانی بر من غالب گشته و مانع از انجام فرائض محوله شده است، فلذا از آن رهبر معظم کسب اجازه و ردّ امانت دارم».
۹ ماه پیش هم حجتالاسلام جعفر محسنزاده، امام جمعه نظرآباد استعفا داد. او دلیل استعفای خود را کهولت سن والدین خود و نیاز آنها به او اعلام کرد.۹ مهرماه امسال هم امام جمعه ایلام از سمت خود استعفا داد. در نامه استعفای لطفی خطاب به رهبر انقلاب آمده است: «بعد از قریب به دو دهه کشیدن بار امانت امامت جمعه و نمایندگی حضرتعالی در استان ایلام اینک احساس میشود که زمان آن رسیده تا بر حسب وظیفه، این امر خطیر و رسالت عظیم را به صاحب آن بازگردانم».
منبع خبر «
آژانس خبری تبریز ما» است و
آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد (
28290 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره
0989142578922 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه
آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.