از پوستر همایش گردشگری سلامت در خانه تاریخ حیدرزاده رونمائی شد.
به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی در آئین رونمایی از پوستر همایش گردشگری سلامت که صبح روز شنبه ۱۰ آذر ماه با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، گفت: در گذشته اتفاقاتی متاسفانه روی داده که سبب کاهش حضور گردشگران سلامت در تبریز شده است که اداره میراث فرهنگی در این خصوص به بررسی و آسیب شناسی در این حوزه پرداخته که پس از ویروس منحوس کرونا خوشبختانه این آمار روند رو به رشد پیدا کرده است.
وی افزود: آذربایجان شرقی در حال حاضر از « مسیر گردشگری » به «مقصد گردشگری» تبدیل شده است و در تمامی حوزه ها شاهد رشد هستیم در حالیکه یک دهه قبل این چنین نبود و این استان مسیر گذری گردشگران خارجی بود. با توجه به متنوع بودن منابع گردشگری در استان ما آمار ورود، بازدید و اسکان در شهر تبریز نیز رو به افزایش است چنانچه در گذشته نیز شاهد حضور گردشگران سلامت از سوی جمهوری آذربایجان در این استان بودیم اما متاسفانه در یک بازه زمانی این فرصت را از دست دادیم.
احمد حمزه زاده ادامه داد: در سفر اخیر وزیر میراث فرهنگی کشورمان به جمهوری آذربایجان نیز یکی از اصلی ترین موارد مطرح شده، توسعه گردشگری بین ۲ کشور بود. جهت برخورداری و اتسفاده از خدمات درمانی و پزشکی پیش از کرونا حدود ۱٫۸ میلیون نفر از جمهوری آذربایجان به تبریز سفر می کردند اما بعد ها بدلیل پاره ای از اتفاقات مانند شیوع و همه گیری ویروس کرونا، بسته شدن مرزهای زمینی، برخی از مسائل سیاسی و محدودیت در پرواز های هوایی ای ظرفیت را استان از دست داد اما با توجه به سفر وزیر میراث فرهنگی به جمهوری آذربایجان و حسنه شدن ارتباطات دو کشور به جبران این فرصت ها امیدواریم.
وی افزود: خروجی همایش گردشگران سلامت باید ارائه راهکار لازم برای جلب بیشتر گردشگران سلامت از کشورهای خارجی باشد و برنامه ریزی کرده ایم تا از کشورهای دیگر مثل عراق، ترکیه، گرجستان و حوزه قفقاز تعداد گردشگران سلامت زیادی جذب و پذیرش کنیم.
این مقام مسئول همچنین خاطرنشان کرد: غالبا گردشگران سلامت بدلیل کیفیت خدمات و ارزان بودن خدمات درمانی به استان ما سفر می کنند و از طرفی پایینبودن ارزش پول ملی فرصتی است تا بتوانیم این عزیزان را پذیرش کنیم زیرا کشور ما از لحاظ خدماتی درمانی و سلامت نسبت به دیگر شور های منطقه هم از نظر کیفیت و هم از نظر صرفه اقتصادی بسیار پیشگام تر است.
وی افزود: تفاهم نامه ای در سطح ملی با کشور های گرجستان، ارمنستان، عراق و ترکیه در خصوص گردشگری سلامت امضا شده است که آذربایجان شرقی به عنوان پایلوت، به بیماران بین المللی با تابعیت این کشورها، خدمات ارائه خواهد کرد. استان ما از لحاظ جذب گردشگر ظرفیت های بسیار بالایی دارد به گونه ای که ۷۳ هزار نفر از ۶۳ کشور جهان در ۷ ماهه گذشته به استان سفر کرده اند که این عزیزان از کشور های روسیه، چین، عراق، ترکیه، جمهوری آذربایجان، آلمان، ایتالیا، لهستان، اسپانیا و کشور های حوزه خلیج فارس بوده اند که حضور گردشگران در استان سبب توسعه ظرفیت ها می شود.
حمزه زاده شرح داد: در کشور چین ۸۰ میلیون نفر به قصذ سفر به نقاط مختلف جهان از این کشور خارج شده اند که این گردشگران علاقه زیادی به حضور در تبریز و بازدید اماکن تاریخی این شهر دارند و ما به دنبال برقراری پرواز مستقیم از یکی از شهرهای بزرگ چین به تبریز هستیم و حتی یک شرکت هواپیمایی چینی نیز در این زمینه اعلام آمادگی کرده است.
وی افزود: اندازه گیری میانگین اقامت و حضور گردشگران یکی از مباحث حائز اهمیت است که میانگین اقامت در تبریز ۲٫۶ روز است و میانگین کشوری ۲٫۵ است که شهر ما از میانگین کشوری نیز فراتر رفته و برای بالابردن میانگین یک ساعتی اقامت، سال ها باید برنامه ریزی کرد.
در ادامه این جلسه معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز عنوان کرد: در سه سال گذشته بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ بیمار خارجی در بیمارستان های دارای مجوز IPD (بخش بیماران بینالمللی) استان به طور سرپایی مداوا شدند و به ترتیب در سال ۱۴۰۰ تعداد ۳۶۳ بیمار، در سال ۱۴۰۱ تعداد ۴۳۷ بیمار، در سال ۱۴۰۲ تعداد ۸۵۳ بیمار و در نیمه نخست امسال ۵۱۹ بیمار خارجی در این بیمارستان ها خدمات درمانی سرپایی دریافت کردند.
وی افزود: یک هزار و ۳۵۴ بیمار خارجی در بخش بستری در بیمارستان های استان حضور داشته اند که در سال ۱۴۰۰ تعداد بیماران ۳۲۲ نفر، ۴۰۴ بیمار در سال ۱۴۰۱، ۳۹۳ بیمار در سال ۱۴۰۲ و ۲۳۵ بیمار در نیمه نخست سال جاری بستری شده اند که رقم نیمه نخست امسال ۲۵ درصد بیشتر از میزان سال قبل است.
اصغر جعفری روحی ادامه داد: آمارهای غیر رسمی پنج برابر بیشتر از آمار رسمی بیماران خارجی در تبریز است که در بیمارستان های دولتی امام رضا (ع)، نیکوکاری، شهدا، رازی، مدنی، سینا، طالقانی و علوی (در دست اقدام) و بیمارستان های خصوصی ولی تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، بهبود، مهر و هلال احمر تحت مداوا قرار گرفته اند.