پنجشنبه, ۱۶ مرداد ۱۴۰۴ /
81449
۱۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۱
5 بازدید
۰

ممنوعیت توسعه باغات در حوضه دریاچه ارومیه

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بر محدودیت‌های موجود برای توسعه باغات در اراضی شهرستان‌های حوضه آبریز دریاچه ارومیه تاکید کرد. به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، صادق نادی صومعه گفت: در آذربایجان شرقی توسعه و احداث باغات جدید در اراضی شهرستان‌های حوضه آبریز دریاچه ارومیه ممنوع است. وی […]



ممنوعیت توسعه باغات در حوضه دریاچه ارومیه
ممنوعیت توسعه باغات در حوضه دریاچه ارومیه

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بر محدودیت‌های موجود برای توسعه باغات در اراضی شهرستان‌های حوضه آبریز دریاچه ارومیه تاکید کرد.

به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، صادق نادی صومعه گفت: در آذربایجان شرقی توسعه و احداث باغات جدید در اراضی شهرستان‌های حوضه آبریز دریاچه ارومیه ممنوع است.

وی با بیان اینکه کاهش بارندگی‌ها به شکل محسوسی بر میزان و کیفیت محصولات زراعی و باغی تاثیرگذار است توضیح داد: کاهش بارندگی باعث محدود شدن فرآیند‌های فتوسنتزی و جذب مواد مغذی از خاک می‌شود که نتیجه آن کاهش رشد گیاه و عملکرد محصول است. تنش‌های آبی علاوه بر کاهش کمیت، کیفیت میوه‌ها و دانه‌ها را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث کوچک‌تر شدن اندازه، تغییر طعم و چروکیدگی آنها می‌شود.

وی ادامه داد: شرایط خشکی و افزایش دما، بستر مناسبی برای گسترش آفات و بیماری‌های قارچی و باکتریایی فراهم می‌کند که این موضوع آسیب به محصولات را تشدید می‌کند. همچنین افت سطح آب‌های زیرزمینی و کاهش کیفیت خاک و آب آبیاری تاثیرات منفی دیگری بر تولید محصولات دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی درباره روند برنامه‌ریزی کشاورزی گفت: برنامه کاشت محصولات از طریق وزارتخانه به استان ابلاغ می‌شود و سپس برش شهرستانی و مراکز خدمات جهاد کشاورزی آن را به کشاورزان اعلام می‌کند.

نادری در خصوص پیش‌بینی کاهش عملکرد محصولات نیز اظهار کرد: با توجه به شرایط نامساعد اقلیمی، وقوع حوادث غیرمترقبه‌ای مانند سرمازدگی، خشکسالی، تگرگ و سیل طی امسال پیش‌بینی می‌شود حدود ۳۰ درصد کاهش تولید داشته باشیم. البته میزان دقیق کاهش عملکرد پس از پایان برداشت مشخص خواهد شد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره حمایت از کاشت محصولات جدید بیان کرد: کاشت پسته به عنوان محصولی مقاوم به خشکی و دمای بالا در استان مورد حمایت قرار می‌گیرد، به‌خصوص در مناطق خارج از حوضه دریاچه ارومیه که به عنوان مگا پروژه تعریف شده است. این طرح جایگزین محصولات پرآب‌بر شده و کمک می‌کند تا کشاورزان بهره‌وری بیشتری داشته باشند.

وی در مقایسه مزایای پسته با سیب درختی افزود: پسته نیاز کمتری به آب دارد و در برابر شرایط گرم و خشک مقاوم‌تر است در حالی که سیب به رطوبت و آب بیشتری نیازمند است. پسته همچنین عمر طولانی‌تر، مقاومت بیشتر در برابر آفات و بیماری‌ها و هزینه‌های تولید کمتر دارد و از نظر اقتصادی برای کشاورزان سودآورتر است.

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 81449 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 58576 بازدید ]
8 سال پيش [ 33807 بازدید ]
8 سال پيش [ 19170 بازدید ]
5 سال پيش [ 18770 بازدید ]
5 سال پيش [ 12518 بازدید ]
8 سال پيش [ 12165 بازدید ]
8 سال پيش [ 11075 بازدید ]
8 سال پيش [ 9788 بازدید ]
6 سال پيش [ 9367 بازدید ]
7 سال پيش [ 8252 بازدید ]
5 سال پيش [ 7856 بازدید ]
4 سال پيش [ 7641 بازدید ]
4 سال پيش [ 7152 بازدید ]
5 سال پيش [ 6467 بازدید ]
6 سال پيش [ 6451 بازدید ]
2 سال پيش [ 6357 بازدید ]
5 سال پيش [ 6194 بازدید ]
4 سال پيش [ 6186 بازدید ]
4 سال پيش [ 6122 بازدید ]
6 سال پيش [ 5203 بازدید ]
عصر تبریز 8 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
عصر تبریز 8 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
عصر تبریز 8 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
عصر تبریز 9 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
عصر تبریز 10 ساعت پيش [ 9 بازدید ]
عصر تبریز 10 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 10 ساعت پيش [ 2 بازدید ]
عصر تبریز 10 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 10 ساعت پيش [ 15 بازدید ]
عصر تبریز 10 ساعت پيش [ 5 بازدید ]
عصر تبریز 10 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 10 ساعت پيش [ 8 بازدید ]
عصر تبریز 10 ساعت پيش [ 2 بازدید ]
عصر تبریز 10 ساعت پيش [ 2 بازدید ]
عصر تبریز 10 ساعت پيش [ 2 بازدید ]
عصر تبریز 10 ساعت پيش [ 2 بازدید ]
عصر تبریز 10 ساعت پيش [ 2 بازدید ]
عصر تبریز 10 ساعت پيش [ 2 بازدید ]
عصر تبریز 10 ساعت پيش [ 2 بازدید ]
عصر تبریز 10 ساعت پيش [ 2 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 648 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 246 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 1486 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 269 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 513 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 398 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 771 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 923 بازدید ]
عصر تبریز 6 ماه پيش [ 72 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 258 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 347 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 326 بازدید ]
عصر تبریز 5 ماه پيش [ 81 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 944 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 413 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 279 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 506 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 357 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 281 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 620 بازدید ]