جمعه, ۱۲ دی ۱۴۰۴ /
81449
۱۷ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۰
98 بازدید
۰

ممنوعیت توسعه باغات در حوضه دریاچه ارومیه

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بر محدودیت‌های موجود برای توسعه باغات در اراضی شهرستان‌های حوضه آبریز دریاچه ارومیه تاکید کرد. به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، صادق نادی صومعه گفت: در آذربایجان شرقی توسعه و احداث باغات جدید در اراضی شهرستان‌های حوضه آبریز دریاچه ارومیه ممنوع است. وی […]



ممنوعیت توسعه باغات در حوضه دریاچه ارومیه
ممنوعیت توسعه باغات در حوضه دریاچه ارومیه

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بر محدودیت‌های موجود برای توسعه باغات در اراضی شهرستان‌های حوضه آبریز دریاچه ارومیه تاکید کرد.

به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، صادق نادی صومعه گفت: در آذربایجان شرقی توسعه و احداث باغات جدید در اراضی شهرستان‌های حوضه آبریز دریاچه ارومیه ممنوع است.

وی با بیان اینکه کاهش بارندگی‌ها به شکل محسوسی بر میزان و کیفیت محصولات زراعی و باغی تاثیرگذار است توضیح داد: کاهش بارندگی باعث محدود شدن فرآیند‌های فتوسنتزی و جذب مواد مغذی از خاک می‌شود که نتیجه آن کاهش رشد گیاه و عملکرد محصول است. تنش‌های آبی علاوه بر کاهش کمیت، کیفیت میوه‌ها و دانه‌ها را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث کوچک‌تر شدن اندازه، تغییر طعم و چروکیدگی آنها می‌شود.

وی ادامه داد: شرایط خشکی و افزایش دما، بستر مناسبی برای گسترش آفات و بیماری‌های قارچی و باکتریایی فراهم می‌کند که این موضوع آسیب به محصولات را تشدید می‌کند. همچنین افت سطح آب‌های زیرزمینی و کاهش کیفیت خاک و آب آبیاری تاثیرات منفی دیگری بر تولید محصولات دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی درباره روند برنامه‌ریزی کشاورزی گفت: برنامه کاشت محصولات از طریق وزارتخانه به استان ابلاغ می‌شود و سپس برش شهرستانی و مراکز خدمات جهاد کشاورزی آن را به کشاورزان اعلام می‌کند.

نادری در خصوص پیش‌بینی کاهش عملکرد محصولات نیز اظهار کرد: با توجه به شرایط نامساعد اقلیمی، وقوع حوادث غیرمترقبه‌ای مانند سرمازدگی، خشکسالی، تگرگ و سیل طی امسال پیش‌بینی می‌شود حدود ۳۰ درصد کاهش تولید داشته باشیم. البته میزان دقیق کاهش عملکرد پس از پایان برداشت مشخص خواهد شد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره حمایت از کاشت محصولات جدید بیان کرد: کاشت پسته به عنوان محصولی مقاوم به خشکی و دمای بالا در استان مورد حمایت قرار می‌گیرد، به‌خصوص در مناطق خارج از حوضه دریاچه ارومیه که به عنوان مگا پروژه تعریف شده است. این طرح جایگزین محصولات پرآب‌بر شده و کمک می‌کند تا کشاورزان بهره‌وری بیشتری داشته باشند.

وی در مقایسه مزایای پسته با سیب درختی افزود: پسته نیاز کمتری به آب دارد و در برابر شرایط گرم و خشک مقاوم‌تر است در حالی که سیب به رطوبت و آب بیشتری نیازمند است. پسته همچنین عمر طولانی‌تر، مقاومت بیشتر در برابر آفات و بیماری‌ها و هزینه‌های تولید کمتر دارد و از نظر اقتصادی برای کشاورزان سودآورتر است.

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 81449 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 60120 بازدید ]
8 سال پيش [ 35307 بازدید ]
8 سال پيش [ 20620 بازدید ]
6 سال پيش [ 20231 بازدید ]
5 سال پيش [ 13914 بازدید ]
8 سال پيش [ 13618 بازدید ]
8 سال پيش [ 12533 بازدید ]
6 سال پيش [ 10779 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
7 سال پيش [ 9654 بازدید ]
6 سال پيش [ 9201 بازدید ]
4 سال پيش [ 8998 بازدید ]
4 سال پيش [ 8507 بازدید ]
5 سال پيش [ 7849 بازدید ]
7 سال پيش [ 7835 بازدید ]
3 سال پيش [ 7710 بازدید ]
4 سال پيش [ 7683 بازدید ]
4 سال پيش [ 7456 بازدید ]
5 سال پيش [ 7446 بازدید ]
3 سال پيش [ 6803 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 981 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1227 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1248 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1006 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1008 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1265 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 981 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 971 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1247 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 865 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 906 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 972 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 847 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 895 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 893 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 822 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 786 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 818 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 790 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 405 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 435 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 296 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 415 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 1011 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 721 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 501 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 581 بازدید ]
عصر تبریز 6 ماه پيش [ 132 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 434 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 537 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 885 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 422 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 654 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 196 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 365 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 199 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 1121 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 387 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 7456 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 431 بازدید ]