چهارشنبه, ۱۷ دی ۱۴۰۴ /
51447
۱۹ آذر ۱۳۹۹ - ۰:۱۴
399 بازدید
۰

مراحل آزمایشگاهی واکسن ایرانی به تایید WHO رسیده است

معاون درمان ستاد مبارزه با کرونا در کلانشهر تهران، گفت: مراحل آزمایشگاهی واکسن ایرانی، تاییدیه سازمان بهداشت جهانی را دریافت کرده است.



مراحل آزمایشگاهی واکسن ایرانی به تایید WHO رسیده است

معاون درمان ستاد مبارزه با کرونا در کلانشهر تهران، گفت: مراحل آزمایشگاهی واکسن ایرانی، تاییدیه سازمان بهداشت جهانی را دریافت کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، نادر توکلی در برنامه «طبیب» با اشاره به اینکه مراحل آزمایشگاهی واکسن ایرانی تأییدیه سازمان بهداشت جهانی را دریافت کرده است، افزود: باید در مردم این فرهنگ سازی ایجاد شود که حساسیت بالایی نسبت به این بیماری داشته باشند و از شرکت در دورهمی‌ها به شدت پرهیز کرده و دورهمی شب یلدا را مجازی برگزار کنند.

وی با اشاره به اخبار منتشر شده در خصوص واکسن در دنیا، گفت: در حال حاضر واکسن دو، سه شرکت معتبر در مرحله بهره‌برداری است، یکی واکسن آکسفورد و یکی مادرنا که بهداشت جهانی هم آنها را تأیید کرده، واکسن‌های روسی و چینی هم هنوز تأیید نشده، در کشور ما هم تولید واکسن با ویروس کشته شده که شاید متداول‌ترین نوع آن است خوشبختانه وارد مراحل انسانی می‌شود و ما به این سمت می‌رویم که در سه تا چهار ماه آینده به مرحله تولید برسیم و به امید خدا در سال ۱۴۰۰ واکسن ایرانی را خواهیم داشت، واکسن ما از کلیه مراحل درخواست واکسن تا مرحله بهره‌برداری مرحله به مرحله توسط سازمان بهداشت جهانی نظارت شده و خوشبختانه این سازمان مراحل تولید و مرحله آزمایشگاهی را تأیید کرده است.

توکلی در خصوص تفاوت واکسن‌ها با یکدیگر، افزود: واکسن‌ها یا ویروس کشته‌شده یا ضعیف شده یا نوترکیب و شبیه‌سازی شده هستند، واکسن‌های غربی عمدتاً نوترکیب هستند، اما لزوماً این نیست که این روش‌ها بهتر باشند و پایداری آنتی‌بادی هیچکدام هنوز مشخص نیست، واکسن‌های روسی و چینی را هم نمی‌توانیم هنوز وارد کنیم چون تأییدیه سازمان بهداشت جهانی را ندارند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به اینکه به هر حال زمستان حتماً همراه با رعایت پروتکل‌ها خواهد بود، اظهار کرد: ولی امیدواریم پس از آن شرایط عادی‌تر و بهتر شود. در پی تعطیلات دو هفته‌ای دو اتفاق خوب افتاد یکی اینکه مردم همکاری خوبی کردند و حجم زیادی از حمل‌ونقل عمومی تهران تا ۳۵ درصد افت پیدا کرد و ما به شدت تأثیر مثبت آن را در بیمارستان‌ها دیدیم، نکته دوم اجرای طرح شهید سلیمانی با رویکرد محله‌محوری در تهران است که قطعاً می‌تواند خیلی کمک‌کننده باشد. اگر این روال ادامه داشته باشد و پروتکل‌ها به درستی اجرا شود قطعاً پیش‌بینی می‌کنیم به موازات طرح شهید سلیمانی زمستان آرامی داشته باشیم، اما اگر میزان همراهی مردم کمتر شود قطعاً پیش‌بینی موج سنگینی را در زمستان خواهیم داشت.

توکلی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است تزریق واکسن برای گروهی ممنوعیت داشته باشد و آیا بررسی در این خصوص انجام شده، تصریح کرد: نه، نیازی به بررسی ندارد، چون اگر ویروس کشته باشد ممنوعیتی برای گروهی ندارد، نکته دیگر این است که توزیع واکسن بر اساس ریسک‌بندی و میزان خطر ابتلاء در کشورها برنامه‌ریزی می‌شود، یک سری ابزارها وجود دارد که در کشور خودمان هم ساخته شده است که از طریق دیتاهای بیماران با هوش مصنوعی سیستم‌هایی ایجاد می‌شود که شما اطلاعات خودتان را وارد نرم‌افزار می‌کنید و به شما احتمال درصد مرگ با کرونا را نشان می‌دهد و بر این اساس گروه‌هایی که بیشتر در خطر هستند در اولویت قرار می‌گیرند، جدای از آن هم قطعاً کادر درمان و گروه‌های پرخطر در اولویت هستند.

وی همچنین با تأکید بر اینکه هنوز جهش ژنتیکی این ویروس در ایران اثبات نشده و مطالعه ژنتیکی هم در این خصوص انجام نشده، به صحت تست‌های پی سی آر جدید اشاره کرد و گفت: در حال حاضر دقت تست‌های پی سی آر ما هم بالاتر رفته و تا ۷۰ درصد پاسخ این تست‌ها اعتبار دارد، اما تست‌های سریع هم اختصاصاً برای طرح شهید سلیمانی به منظور اجرای طرح غربالگری در نظر گرفته شده و در برنامه‌هایی که استفاده شده به نظر می‌رسد قابل اعتماد است، منتهی این تست‌ها در بیمارستان‌ها و مراکز خصوصی توزیع نخواهد شد چون قرار است در غربالگری مورد استفاده قرار گیرد.

معاون درمان ستاد مبارزه با کرونا در کلانشهر تهران همچنین با اشاره به اینکه پزشکان باید بیماری که تست او مثبت شده را تحت نظر قرار دهند، گفت: پزشکان نباید به بیماران بگویند که برو استراحت کن خوب می‌شوی چون به ویژه در روزهای پنجم تا دهم پایش مداوم و روز به روز بیمار بسیار مهم است چون در این شرایط تغذیه مناسب، استراحت و استرس درست بسیار اهمیت دارد، این بیماری با افزایش استرس و اضطراب اوج می‌گیرد.

۵۰۹۰۹۶۷

مراحل آزمایشگاهی واکسن ایرانی به تایید WHO رسیده است


مهناز قربانی مقانکی

 

 

منبع:  تبریز   من

 

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 51447 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 60159 بازدید ]
8 سال پيش [ 35353 بازدید ]
8 سال پيش [ 20659 بازدید ]
6 سال پيش [ 20281 بازدید ]
5 سال پيش [ 13954 بازدید ]
8 سال پيش [ 13667 بازدید ]
8 سال پيش [ 12582 بازدید ]
6 سال پيش [ 10813 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
7 سال پيش [ 9690 بازدید ]
6 سال پيش [ 9238 بازدید ]
4 سال پيش [ 9026 بازدید ]
4 سال پيش [ 8551 بازدید ]
5 سال پيش [ 7878 بازدید ]
7 سال پيش [ 7871 بازدید ]
3 سال پيش [ 7747 بازدید ]
4 سال پيش [ 7744 بازدید ]
4 سال پيش [ 7504 بازدید ]
5 سال پيش [ 7484 بازدید ]
3 سال پيش [ 6863 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1029 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1288 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1333 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1065 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1066 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1330 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1040 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1031 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1331 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 907 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 950 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1024 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 896 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 934 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 932 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 867 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 826 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 872 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 826 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 425 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 454 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 535 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 413 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 563 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 456 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 519 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 1215 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 186 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 162 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 599 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 775 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 632 بازدید ]
عصر تبریز 9 ماه پيش [ 237 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 418 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 383 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 349 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 1622 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 425 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 625 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 540 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید