پنجشنبه, ۹ بهمن ۱۴۰۴ /
83256
۲۹ مهر ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۲
93 بازدید
۰

فعالیت‌های گسترده بهزیستی آذربایجان شرقی در حمایت از ناشنوایان، سالمندان، نابینایان و سلامت روان

به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، فرگل صحاف، روز شنبه ۱۲ مهرماه در نشست خبری به مناسبت گرامیداشت روزهای ناشنوایان، سالمندان، نابینایان و هفته سلامت روان، به تشریح برنامه‌ها و فعالیت‌های این اداره کل پرداخت. وی درباره وضعیت ناشنوایان استان توضیح داد: معلولیت ناشنوایی، شایع‌ترین نقص مادرزادی است و ۲۵ درصد علت […]



به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، فرگل صحاف، روز شنبه ۱۲ مهرماه در نشست خبری به مناسبت گرامیداشت روزهای ناشنوایان، سالمندان، نابینایان و هفته سلامت روان، به تشریح برنامه‌ها و فعالیت‌های این اداره کل پرداخت.

وی درباره وضعیت ناشنوایان استان توضیح داد: معلولیت ناشنوایی، شایع‌ترین نقص مادرزادی است و ۲۵ درصد علت ناشنوایی ناشناخته و ۵۵ درصد از دلایل آن ژنتیکی است. بهزیستی اولویت خود را بر برنامه‌های غربالگری شنوایی کودکان، ارائه سمعک، تامین تجهیزات و حمایت مالی برای کاشت حلزون و خدمات پس از آن قرار داده است.

وی افزود: در استان آذربایجان شرقی ۱۴ هزار و ۱۵۸ نفر دارای اختلال ناشنوایی هستند که ۴۲ درصد آنها زن و مابقی مرد می‌باشند. حدود ۱۲ هزار نفر از این افراد از خدمات مستمری بهره‌مندند. همچنین هشت مرکز درمان کودکان و خانواده‌های مبتلا به اختلال ناشنوایی فعال است.

مدیرکل بهزیستی استان با اشاره به ایجاد مراکز خدمات کاریابی ویژه ناشنوایان، اعلام کرد: استان ما به عنوان پایلوت، دارای ۱۵ مرکز پشتیبانی شغلی برای این افراد است. همچنین واحد شنوایی‌شناسی و ۷ واحد گفتاردرمانی داریم که پس از شنیدن، توانمندی‌های گفتاری ناشنوایان را تقویت می‌کنند.

وی ادامه داد: ارائه هنر و هنردرمانی از برنامه‌های مهم ماست و در تربیت مترجم برای افراد دارای اختلال ناشنوایی، ۱۰۵ نفر آموزش دیده‌اند. خدمات مراقبتی شامل مراقبت در منزل و ویزیت ۴۸ نفر از افراد در خانه انجام می‌شود. در حوزه اشتغال و مسکن نیز طی شش ماهه اول سال جاری، حدود ۴۰۰ نفر از خدمات بهره‌مند شده‌اند.

صحاف با اشاره به فعالیت ۹ تشکل ناشنوایی در استان، گفت: این تشکل‌ها مطالبات خود را با مسئولان استان در میان می‌گذارند. هدف اصلی ما پیشگیری از اختلالات ناشنوایی است و تاکنون حدود ۴۸ هزار نوزاد تحت غربالگری شنوایی قرار گرفته‌اند.

وی همچنین به همکاری ایران با سازمان بهداشت جهانی در ارائه خدمات به افراد دارای اختلال ناشنوایی اشاره کرد و گفت: ایران جزو هشت کشور برتر در این زمینه است. بزرگ‌ترین چالش ما تامین و تحویل سمعک است و تلاش داریم با بهره‌گیری از فناوری نوین، استان را به نخستین تولیدکننده سمعک تبدیل کنیم.

در ادامه، صحاف درباره وضعیت سالمندان استان اظهار کرد: ۹ مهرماه روز جهانی سالمندان است. استان ما از نظر سالمندی در رتبه ششم کشور قرار دارد و ۱۳.۳۹ درصد جمعیت استان را سالمندان تشکیل می‌دهند. پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۳۰، یک سوم جمعیت کشور را سالمندان تشکیل دهند. از این تعداد در استان تنها ۶ درصد تحت پوشش بهزیستی قرار دارند.

وی افزود: ۸۳ درصد سالمندان استان سالم و توانمند بوده و قادر به انجام امور خود هستند. به همین دلیل باید شهرها را برای سالمندان آماده کنیم. جمعیت استان آذربایجان شرقی حدود ۴ میلیون و ۲۹۲ هزار نفر است و سن سالمندی از ۶۰ سال به بالا تعریف می‌شود.

مدیرکل بهزیستی استان گفت: مهم‌ترین برنامه ما تقویت محیط خانواده به عنوان بهترین مکان نگهداری سالمندان است. در این راستا ۱۱ مرکز مراقبتی سالمندان و برنامه‌های ویزیت در منزل فعال است. خدمات مراقبت در منزل توسط مراقبان آموزش‌دیده ارائه می‌شود.

وی اضافه کرد: برنامه‌های شاداب‌سازی سالمندان شامل آموزش‌های متنوع، اردوهای تفریحی، مذهبی، سیاحتی و علمی و کتابخوانی است. همچنین میز مهر و گفت‌وگو برای سالمندان برگزار می‌شود تا بتوانند در فضایی اجتماعی با همدیگر ارتباط برقرار کنند.

صحاف بیان کرد: طرح گسترش این برنامه‌ها به تمام محلات در دستور کار است و در همکاری با شهرداری، شهر دوستدار سالمند
در نظر گرفته شده تا دسترسی سالمندان به خدمات آسان‌تر شود. سند ملی سالمندان وجود دارد که در آن ۱۵ دستگاه موظف شده‌اند تا در برنامه‌های خود به سالمندان توجه کنند.

وی درباره هفته سلامت روان که از ۱۱ تا ۱۶ مهرماه برگزار می‌شود، گفت: حفظ سلامت روان یکی از اولویت‌های مهم بهزیستی است. اقدامات ما شامل آموزش مهارت‌های زندگی، آموزش قبل و بعد از ازدواج، غربالگری و مشاوره رایگان است. در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۱ هزار نفر در دوره‌های مهارت‌های زندگی شرکت کرده‌اند و مشاوره‌های تلفنی نیز بیش از ۱۳۰ هزار نفر را پوشش داده است.

صحاف افزود: خط تلفنی ۱۲۳ برای مداخلات اورژانسی و خط ۱۴۸۰ برای مشاوره‌های روانی فعال است و استفاده از این خطوط در سال‌های اخیر افزایش یافته است.

مدیرکل بهزیستی استان به مناسبت روز عصای سفید از ۱۹ تا ۲۵ مهرماه گفت: ۰.۵ درصد جمعیت کشور دارای اختلال نابینایی هستند که ۱۷ درصد آن‌ها در استان آذربایجان شرقی زندگی می‌کنند. ۶۰ درصد نابینایان بیکارند و ۶۴ درصد نابینایی دانش‌آموزان ارثی است که ضرورت غربالگری را دوچندان می‌کند.

وی افزود: ۸۵ درصد نابینایان تحت پوشش بهزیستی مستمری دریافت می‌کنند. دو تشکل فعال در حوزه نابینایان فعالیت دارند و برنامه‌های غربالگری به طور منظم اجرا می‌شود. کلاس‌های پیشگیری و توانبخشی نیز از دیگر اقدامات ماست.

صحاف در پایان خاطرنشان کرد: ۳۰۰ نفر عصای سفید و ۶۰۰ نفر تلفن گویا دریافت کرده‌اند و مهم‌ترین اقدامات ما پس از تشخیص نقص، انجام اقدامات پزشکی و توانبخشی است.

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 83256 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 60184 بازدید ]
8 سال پيش [ 35380 بازدید ]
9 سال پيش [ 20684 بازدید ]
6 سال پيش [ 20305 بازدید ]
5 سال پيش [ 13981 بازدید ]
8 سال پيش [ 13696 بازدید ]
9 سال پيش [ 12604 بازدید ]
6 سال پيش [ 10843 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
8 سال پيش [ 9720 بازدید ]
6 سال پيش [ 9262 بازدید ]
4 سال پيش [ 9040 بازدید ]
4 سال پيش [ 8580 بازدید ]
5 سال پيش [ 7898 بازدید ]
7 سال پيش [ 7891 بازدید ]
4 سال پيش [ 7780 بازدید ]
3 سال پيش [ 7771 بازدید ]
4 سال پيش [ 7531 بازدید ]
5 سال پيش [ 7506 بازدید ]
3 سال پيش [ 6910 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 1074 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 1340 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 1382 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 1103 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 1096 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 1385 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 1076 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 1073 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 1368 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 933 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 995 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 1063 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 926 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 968 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 968 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 900 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 855 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 905 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 852 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 436 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 524 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 188 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 335 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 466 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 404 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 563 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 789 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 1566 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 419 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 604 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 414 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 1054 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 452 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 396 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 174 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 382 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 528 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 519 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 447 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 429 بازدید ]