استاندار آذربایجان شرقی با تأکید بر اینکه صیانت از وفاق ملی وظیفه همه مسئولان و نخبگان، به ویژه فرمانداران است، گفت: فرمانداران پیگیر دغدغههای به حق مردم باشند.
به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، بهرام سرمست در سمینار فرمانداران شهرستانهای آذربایجان شرقی که یکشنبه ۲۹ تیر برگزار شد، با اشاره به تجربه مدیران و مسئولان در جنگ تأمین دوازدهروزه اظهار کرد: هر شخص حقیقی و حقوقی در مسائل مربوط به این جنگ تحمیلی باید صرفاً بر مبنای مستندات دقیق اظهارنظر کنند، زیرا در موضوعاتی با این سطح از اهمیت، هرگونه تحلیل یا گزارش باید مبتنی بر اطلاعات معتبر و قابل راستیآزمایی باشد.
وی مهمترین موضوع در مواجهه با تجاوز دشمن را امنیت روانی و جانی مردم دانست و افزود: یکی از اتفاقات مثبت این برهه، شکلگیری وفاق ملی در سراسر کشور بود که نشان داد شعار رئیسجمهور محترم، دکتر پزشکیان مبنی بر وفاق ملی، چقدر دقیق، هوشمندانه و مبتنی بر شناخت صحیح از جامعه بوده است.
وی با تأکید بر حفظ این انسجام ملی افزود: وفاق ملی بزرگترین سرمایه اجتماعی کشور است و همه مسئولان، بهویژه فرمانداران، باید با حساسیت از آن محافظت کنند. نباید اجازه دهیم هیچ زمینهای برای شکاف و گسست در بین مردم، چه در درون یک شهرستان و چه میان شهرستانها، ایجاد شود.
سرمست با اشاره به لزوم ثبت تجربیات مدیریتی در شهرستانها تأکید کرد: فرمانداران باید تجربهها، راهکارها و الگوهای مدیریتی خود را مستندسازی و تدوین کنند تا این دانش مدیریتی بهعنوان میراثی ماندگار به نسلهای بعدی منتقل شود.
وی با بیان اینکه فرهنگ سیاسی و روحیه تعامل در استان آذربایجان شرقی بسیار بالاست، گفت: پس از حمله دشمن، جلسات عالی مدیریتی استانی در حوزه های مختلف بلافاصله به صورت همزمان شروع شد و تقسیم وظایف چندلایه میان دستگاهها انجام گرفت. در جلسات مذکور، همافزایی و تصمیمگیری جمعی با مدیریت و فرماندهی واحد بعنوان یک اصل اساسی، مبنا قرار گرفته و دنبال میشود و این انسجام مدیریتی، رمز موفقیت استان در شرایط بحرانی است.
وی حضور رئیسجمهور در کنار مردم در ایام جنگ دوازدهروزه را نشانهای از پیوند دولت و ملت دانست و تصریح کرد: دکتر پزشکیان علیرغم فشارهای بینالمللی، باب گفتوگو را باز نگه داشت و تاریخ نشان خواهد داد که این تصمیم، یکی از راهبردیترین اقدامات دولت بوده است؛ چراکه رژیم صهیونیستی از ابتدا بهدنبال بستن مسیر گفتوگو بود.
استاندار آذربایجان شرقی، همچنین بر بهرهگیری حداکثری از ظرفیتهای شهرستانها تأکید کرد و گفت: فرمانداران همانطوری که در این جنگ تحمیلی عملکرد خوبی در هم افزایی توان نشان دادند، کماکان باید در شرایط بحرانی از همان لحظات اولیه به کمک و همیاری شهرستانهای همجوار پرداخته و همه نیروها و منابع مردمی، اداری و اجتماعی را برای تحقق اهداف از پیش تعیین شده بسیج کنند.
وی تأکید کرد: بهرهگیری از ظرفیت های مردمی در قالب محله محوری که مورد تأکید رُیس جمهوی محترم بوده، میتواند ما را در تحقق اهداف آرمانی مثل برقراری عدالت توسعه ای یاری کند. با اینکه نهضت مدرسهسازی و رفع ناترازی، که از تأکیدات ویژه جناب آقای دکتر پزشکیان است، اهتمام ویژه داشته و از ظرفیت مردم، محلات و تشکلهای مردمی رسمی و غیررسمی مثل هیئات مذهبی استفاده نمایید چون بدون همراهی مردم، تحقق این اهداف ممکن نخواهد بود.
وی با اشاره به اختیارات تفویضشده به استانداران از سوی رئیس جمهوری بر اساس اصل ۱۲۷ قانون اساسی گفت: این اختیارات را در راستای منافع و مصالح استان بهکار خواهیم گرفت و تلاش میکنیم مسائل را پیش از آنکه به بحران تبدیل شوند، تحلیل کرده و با اقدامات پیشگیرانه رضایت عمومی را حفظ کنیم.
سرمست از مردمداری فرمانداران اظهار رضایت کرده و تأکید کرد بیش از این در کنار مردم حضور داشته باشند، به مسائل روزمره آنان توجه کرده و در میان جامعه زندگی کنند تا از نزدیک دغدغهها را لمس کرده و پاسخگو باشند.
وی همچنین توصیه کرد: فرمانداران ارتباط خود را با بخش خصوصی، خیرین و صاحبان سرمایههای اجتماعی تقویت کرده و از ظرفیتهای این گروهها برای توسعه شهرستانها بهره بگیرند.
وی در ادامه به تحلیل شرایط فعلی و آتی پرداخته و گفت: ما در شرایط نه جنگ و نه صلحیم؛ لذا همه ارکان جامعه باید با درک درست از وضعیت حاضر، با تقویت اصول و مولفههای پدافند غیرعامل، آسیبپذیری را به حداقل ممکن کاهش داده و توانمندیها را ارتقا دهند.
سرمست در پایان تأکید: مردم غیور و با فرهنگ آذربایجان، خود را همواره متعلق به ایران دانستهاند و در تمام صحنهها پشتیبان تمامیت ارضی، وحدت و وفاق ملی بودهاند. این پشتوانه مردمی مهمترین سرمایه برای ثبات و پیشرفت کشور است.