سه شنبه, ۲۸ بهمن ۱۴۰۴ /
77175
۰۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۳
288 بازدید
۰

سبک زندگی و ساده‌زیستی را از سوئدی‌ها یاد بگیرید

روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشتی با عنوان «برای مردمی شدن کارگزاران» با اشاره به ساده‌زیستی نمایندگان پارلمان سوئد، مسئولان و به‌طور ویژه نمایندگان مجلس را به الگوبرداری از زندگی آن‌ها فراخوانده است.



به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، این روزنامه در این زمینه نوشت: دستورالعمل تهذیب نفس که در ماه مبارک رمضان باید بیش از زمان‌های دیگر مورد توجه ما مسلمانان قرار گیرد، در بخش حکمرانان از اهمیت بیشتری برخوردار است. مردم ما ویژگی‌های مثبت زیادی دارند و اگر حکمرانان دچار زیاده‌خواهی نباشند بطور طبیعی جامعه ما به یک جامعه اسلامی واقعی تبدیل خواهد شد.

توجه به شرایط نمایندگان مجلس سوئد که یکی از کشور‌های پیشرفته دنیای امروز است، می‌تواند کارگزاران مجلس شورای اسلامی ما را متوجه زیاده‌طلبی‌هایشان نماید. در مجلس سوئد، از دستیار، قهوه مجانی و حقوق زیاد خبری نیست. شرایط حاکم بر مجلس این کشور اینها هستند.- این مجلس فقط سه خودرو دارد برای مناسبت‌های رسمی.

– دستور اینست که نمایندگان از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند.

– تا سال ۱۹۵۷ (۱۳۳۶) حقوق اصلاً دریافت نمی‌کردند، الان حقوقشان ۴۰۰۰۰ کرون سوئد است کمتر از حقوق یک معلم ساده!

– برای رفت و آمد، کارت بلیط اتوبوس و … سالیانه به آنها داده می‌شود.

– نمایندگان حق ندارند حقوق خود را بالاتر ببرند!

– فقط به نمایندگانی آپارتمان مسکونی داده می‌شود که ساکن استکهلم نبوده باشند.

– آپارتمان ۴۵ مترمربعی بدون اتاق خواب جداگانه.

– دوست و فامیل‌شان حق ندارند شب را در آنجا سپری کنند، مگر اینکه هزینه اقامت آن شخص را بپردازند.

– در مجلس گارسون وجود ندارد، هر نماینده هزینه غذای خودش را می‌پردازد و ظرف غذای خودش را می‌شوید.

– نماینده دستیار ندارد، منشی ندارد، خودش برنامه‌های کاری خود را تنظیم می‌کند و تلفن‌هایش را جواب می‌دهد.

– اگر تاکسی کرایه کند انتظار اینست که نزدیک‌ترین مسیر را انتخاب نماید.

– مجلس اشتراک رسانه‌های مهم‌تر کشور را دارد و همه رسانه‌ها برای نمایندگان رایگان است که مشترکاً استفاده کنند.

– اگر بخواهند سفر کاری بروند باید ارزانترین گزینه مثلاً کوپه ارزان‌تر قطار را انتخاب کنند.

– برای سفر خارجی حداکثر ۵۰۰۰۰ کرون معادل ۵۴۰۰ دلار حق دارند هزینه کنند.

– هیچگونه پرداخت حقوق مادام‌العمر ندارند بلکه فقط تا دو سال بعد از پایان دوره نمایندگی به شرط اینکه ثابت کنند که به دنبال کار بوده‌اند می‌توانند تا وقتی کار گیر بیاورند معادل ۸۵ درصد حقوق نمایندگی‌شان را دریافت کنند.

– سیاستمداران محلی که اصلاً حقوق دریافت نمی‌کنند، چون کار سیاسی محلی کار عمومی محسوب می‌شود و حقوق ندارد.

اگر بخواهیم از مجلس سوئد در بخش شرایط مادی اختصاص یافته به نمایندگان الگوبرداری کنیم، این دستورالعمل را نباید به نمایندگان مجلس شورای اسلامی محدود کنیم بلکه تمام دستگاه‌های دولتی و حکومتی باید از آن پیروی کنند. تاکید بر مجلس شورای اسلامی به این جهت است که در میان کارگزاران نظام، تهذیب نفس باید از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که مجلس قانونگذاری است شروع شود.

این واقعیت تلخ را هم نمی‌توان نادیده گرفت که بحران اقتصادی کنونی کشور عوارض زیادی دارد که یکی از آنها زیاده‌خواهی‌ها و زیاده‌طلبی‌هاست. این عارضه خطرناک دامنگیر کل کشور شده و اختصاص به قشر خاصی ندارد ولی آنچه تلخ‌تر است اینست که این عارضه به سطوح کارگزاران و حکمرانان هم نفوذ کرده و عده‌ای از آنها را هم مبتلا ساخته است.

در یک جامعه اسلامی انتظار اینست که حکمرانان در ساده‌زیستی، پرهیز از اشرافی‌گری، آلوده نشدن به زیاده‌خواهی، خودداری از انباشت ثروت و فاصله گرفتن از عامه مردم پیشگام باشند. این ویژگی‌ها می‌توانند برای اقشار مختلف مردم آموزنده باشند و راه را برای اخلاقی شدن جامعه و حرکت به سوی سلامت اجتماعی باز نمایند. شوربختانه باید اعتراف کنیم در جامعه کنونی ما چنین ویژگی‌هائی را در کارگزاران و حکمرانان کمتر می‌توان یافت و برعکس، شاهد مسابقه میان آنان برای دستیابی به مزایای بیشتر به ویژه حقوق‌های نجومی و انواع رانت‌ها هستیم و هر روز فاصله آنها با عامه مردم بیشتر می‌شود.

ماه مبارک رمضان اگر بتواند زمینه‌ای برای خودسازی و تهذیب نفس کارگزاران نظام باشد، امکان کاهش یافتن فاصله میان آنها و مردم فراهم خواهد شد. کارگزاران و حکمرانان فقط زمانی می‌توانند مشکلات مردم را لمس کنند که این فاصله به صفر برسد. حکمرانان جامعه اسلامی ما نباید از مسئولین سوئدی الگوبرداری کنند بلکه خودشان باید برای آنها الگو باشند ولی چه می‌توان کرد که اکنون در وضعیتی قرار داریم که با نهایت تاسف باید به کارگزارانمان توصیه کنیم مردمی بودن را از نمایندگان مجلس سوئد یاد بگیرند.

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 77175 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 60389 بازدید ]
8 سال پيش [ 35589 بازدید ]
9 سال پيش [ 20874 بازدید ]
6 سال پيش [ 20482 بازدید ]
5 سال پيش [ 14170 بازدید ]
8 سال پيش [ 13889 بازدید ]
9 سال پيش [ 12782 بازدید ]
6 سال پيش [ 11021 بازدید ]
8 سال پيش [ 9939 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
6 سال پيش [ 9413 بازدید ]
4 سال پيش [ 9207 بازدید ]
4 سال پيش [ 8759 بازدید ]
7 سال پيش [ 8072 بازدید ]
5 سال پيش [ 8063 بازدید ]
4 سال پيش [ 7980 بازدید ]
3 سال پيش [ 7958 بازدید ]
4 سال پيش [ 7695 بازدید ]
5 سال پيش [ 7658 بازدید ]
4 سال پيش [ 7210 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 1340 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 1667 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 1713 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 1368 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 1341 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 1688 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 1325 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 1355 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 1691 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 1163 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 1235 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 1305 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 1142 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 1218 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 1216 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 1140 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 1063 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 1100 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 1053 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 544 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 17 بازدید ]
عصر تبریز 6 ماه پيش [ 201 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 20 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 253 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 203 بازدید ]
عصر تبریز 12 ماه پيش [ 198 بازدید ]
عصر تبریز 6 ماه پيش [ 151 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 18 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 18 بازدید ]
عصر تبریز 9 ماه پيش [ 308 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 216 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 265 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 16 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 23 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 319 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 25 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 167 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 209 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 284 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 13 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید