پنجشنبه, ۶ شهریور ۱۴۰۴ /
82021
۰۶ شهریور ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۳
7 بازدید
۰

تضمین امنیت مرزی ایروان به تهران

در سفر رئیس‌جمهور کشورمان به ارمنستان، ملاحظات ایران درباره تحولات منطقه قفقاز از جمله عدم تغییر مرزها بیان شد و ایروان نیز بر رعایت این ملاحظات تاکید کرد. در این سفر، پزشکیان دو ساعت به صورت خصوصی با نخست وزیر ارمنستان دیدار کرد.



به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، رئیس جمهور کشورمان در راس هیاتی از وزرا و اعضای کابینه و همچنین تجار، به دعوت رسمی نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان عصر روز دوشنبه ۲۷ مرداد با استقبال معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه این کشور، وارد ایروان شد.

پزشکیان پیش از سفر به ارمنستان درباره اهداف این سفر بیان کرد: دو کشور برای ایجاد ارتباطات تا جایی که امکان داشته باشد، تسهیلاتی مصوب و امضاء کرده‌اند و توافقات زیادی داشته اند. هدف این سفر گسترش ارتباطات اقتصادی و فرهنگی است و می تواند برای تسریع اقدامات قبلی راهگشا باشد. در این سفر درباره کریدور شمال – جنوب و مسیر شرق و غرب گفت وگو می کنیم تا روند راه تجارت را از شرق به غرب گسترش دهیم.

وی همچنین بیان کرد: دغدغه‌ای که وجود دارد، حضور شرکت‌های آمریکایی در منطقه است. این نگرانی وجود دارد که آنها به اسم شرکت وارد منطقه شده ولی کارهای دیگری کنند. تجربه هم این را نشان داده است. گفت و گوهایی در رابطه با این دغدغه‌ها و نگرانی‌ها خواهیم داشت. در زمینه فنی و مهندسی، ساختمانی، معدن، هنری، اجتماعی و گردشگری اسناد بسیار خوبی تهیه شده و قرار است به امضا برسد. با امضای این اسناد ارتباطات دو کشور افزایش پیدا خواهد کرد به خصوص که ارمنستان در اتحادیه اوراسیا حضور دارد و ما هم در این روند عضو شده‌ایم.

نخستین برنامه سفر پزشکیان به ارمنستان، حضور در نشست با ایران‌شناسان ارمنی بود. او در این نشست پس از گوش سپردن به سخنان چند تن از حاضران در جلسه درباره نزدیکی فرهنگی و اشتراکات تمدنی میان دو کشور، ضمن ابراز خرسندی از حضور در این جمع، به قرائت شعر معروف سعدی در این جمع پرداخت و اظهار کرد: اگر همین شعر «بنی آدم اعضای یکدیگرند …» را مبنای تفکر و عمل خود قرار دهیم، بسیاری از مشکلات حل می‌شوند.

پزشکیان با اشاره به محبوبیت هموطنان ارمنی و به طور کلی ارمنی‌ها در جامعه ایران تصریح کرد: در اشعار شاعران بزرگ فارسی همواره به سلامت نفس و درستکاری هموطنان ارمنی اشاره و از آن تمجید شده و امروز نیز همچنان ارمنی‌ها در جامعه ایرانی بسیار عزیز هستند.

رئیس جمهور  به همسایگی هزاران ساله دو ملت ایران و ارمنستان اشاره و تصریح کرد: انسان ممکن است بسیاری از کسانی را که در سال‌های دور با آنها مواجهه داشته از یاد ببرد، اما هیچ‌گاه کسی را که از او خوبی و محبت دیده فراموش نمی‌کند. مردم ایران و ارمنستان هیچ‌گاه جز خیر، نیکی، محبت و دوستی از یکدیگر چیزی ندیده‌اند.

صبح امروز، سه شنبه ۲۸ مرداد مراسم استقبال رسمی نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان از مسعود پزشکیان در محل کاخ ریاست جمهوری این کشور و در ادامه مذاکرات دوجانبه و همچنین خصوصی پزشکیان و پاشینیان برگزار شد.

رئیس‌جمهور کشورمان همچنین در نشست هیئت‌های عالی‌رتبه ایران و ارمنستان، با بیان اینکه روابط و همکاری‌های ایران و ارمنستان در همه زمینه‌ها در حال توسعه است، بر ضرورت افزایش مراودات و رایزنی‌های مقامات دو کشور برای رفع موانع و مشکلات تحقق اهداف تعیین شده و اجرای اسناد فیمابین تاکید کرد.

رئیس جمهور همچنین بر ضرورت توجه به دغدغه‌ها، نگرانی‌ها و رعایت ملاحظات جمهوری اسلامی ایران در خصوص تحولات جدید منطقه از جمله امضای تفاهم‌نامه اخیر میان ارمنستان، جمهوری آذربایجان و آمریکا تاکید کرد و گفت: ایران همواره خواهان تثبیت ثبات و صلح در منطقه قفقاز بوده و خواهد بود.

نخست وزیر ارمنستان نیز در این نشست گفت: ارمنستان همواره نسبت به حفظ روابط دوستانه و تاریخی خود با جمهوری اسلامی ایران متعهد بوده و خواهد بود. ایران و ارمنستان ظرفیت‌های متنوع و مکملی دارند که باید آنها را در راستای تامین منافع دو کشور به کار گیریم.

وی همچنین با تاکید بر اینکه مرز مشترک با جمهوری اسلامی ایران برای ارمنستان از اهمیت مضاعفی برخوردار است، اظهار داشت: همکاری با ایران در سایه حسن همجواری و حفظ و ارتقای روابط دوستانه، برای ارمنستان اهمیت راهبردی دارد و بدون تردید ملاحظات ایران در احداث کریدور جدید رعایت خواهد شد.

مسعود پزشکیان همچنین بد از ظهر سه شنبه در نشست مشترک فعالان اقتصادی ایران و ارمنستان اعلام کرد: با خرسندی و خوشحالی می‌گویم که در همه زمینه‌های مورد گفت‌وگو با طرف ارمنی، توافقات راهگشا و موثری حاصل شده و بستر برای فعالیت تاجران، سرمایه‌گذاران، صنعت‌گران و دیگر فعالان اقتصادی کاملا مهیاست.

مهدی سنایی معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور درباره دیدار پزشکیان و پاشینیان در پیامی در شبکه ایکس نوشت که«پاشینیان درگفتگوی طولانی وصمیمی با ‎پزشکیان تاکیدکرد؛ حفظ روابط خوب با ایران و عدم تغییر مرزها تصمیم قطعی و خطوط قرمز ارمنستان است.پزشکیان نیز با استقبال از صلح به صورت شفاف نگرانی‌های ایران را در مورد تفاهم کریدور ابراز کرد.طرح‌های مختلفی نیز برای گسترش روابط طرح و در موردشان توافق شد.»

در ادامه برنامه‌های سفر مسعود پزشکیان به ارمنستان، پیش از ظهر امروز سه‌شنبه ۲۸ مرداد، مراسم امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری دو کشور با حضور مقامات عالی‌رتبه ایران و ارمنستان برگزار شد و ۱۰ سند همکاری در عرصه‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، گردشگری، صنعتی، آموزشی، راه و شهرسازی، هنری و بهداشت و سلامت به امضای طرفین.

همچنین رئیس جمهور کشورمان و نخست وزیر ارمنستان نیز بیانیه مشترک سفر میان دو کشور را امضاء کردند.

در ادامه هم نشست خبری پزشکیان و پاشینیان برگزار شد. رئیس جمهور کشورمان با تاکید بر اینکه سیاست و حمکرانی در منطقه قفقاز باید قفقازی بماند، برون‌سپاری حل‌وفصل مسائل قفقاز به نیروهای فرامنطقه‌ای را موجب پیچیده شدن آن خواند.

رئیس‌جمهور کشورمان در ادامه با بیان اینکه ایران، آرامش و رفاه همسایگان خود از جمله ارمنستان را هم‌راستا با منافع خود می‌داند، تصریح کرد: همگرایی و توجه به مولفه‌های دوستی مهم‌ترین عامل پایداری امنیت و حرکت در مسیر توسعه‌یافتگی است. ایران با صراحت از تمامیت ارضی ارمنستان حمایت کرده و این سیاست ثابت و بدون تغییر ایران است.

مهدی طباطبایی معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور درباره دستاوردهای این سفر در پیامرسان ایکس نوشت: «امضای یازده سند توافق و همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان یکی از دستاوردهای سفر ‎رئیس‌جمهور پزشکیان به این کشور بود. ارتقای چشمگیر سطح روابط اقتصادی و تضمین امنیت مرزی از ثمرات این سفر است.
تعمیق دوستی‌ها در چارچوب تقویت سیاست همسایگی، ثمرات بسیاری خواهد داشت.»

پزشکیان پس از پایان سفر خود به ارمنستان، راهی بلاروس شد.

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 82021 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 58783 بازدید ]
8 سال پيش [ 33940 بازدید ]
8 سال پيش [ 19314 بازدید ]
6 سال پيش [ 18885 بازدید ]
5 سال پيش [ 12648 بازدید ]
8 سال پيش [ 12385 بازدید ]
8 سال پيش [ 11219 بازدید ]
8 سال پيش [ 9788 بازدید ]
6 سال پيش [ 9506 بازدید ]
7 سال پيش [ 8387 بازدید ]
6 سال پيش [ 7984 بازدید ]
4 سال پيش [ 7751 بازدید ]
4 سال پيش [ 7263 بازدید ]
5 سال پيش [ 6603 بازدید ]
7 سال پيش [ 6596 بازدید ]
2 سال پيش [ 6493 بازدید ]
5 سال پيش [ 6331 بازدید ]
4 سال پيش [ 6288 بازدید ]
4 سال پيش [ 6271 بازدید ]
6 سال پيش [ 5203 بازدید ]
عصر تبریز 46 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
عصر تبریز 48 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
عصر تبریز 51 دقيقه پيش [ 0 بازدید ]
عصر تبریز 53 دقيقه پيش [ 1 بازدید ]
عصر تبریز 2 ساعت پيش [ 7 بازدید ]
عصر تبریز 2 ساعت پيش [ 7 بازدید ]
عصر تبریز 2 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 2 ساعت پيش [ 2 بازدید ]
عصر تبریز 2 ساعت پيش [ 3 بازدید ]
عصر تبریز 2 ساعت پيش [ 3 بازدید ]
عصر تبریز 2 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 2 ساعت پيش [ 3 بازدید ]
عصر تبریز 2 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
عصر تبریز 2 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
عصر تبریز 2 ساعت پيش [ 1 بازدید ]
عصر تبریز 2 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
عصر تبریز 2 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
عصر تبریز 2 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
عصر تبریز 2 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
عصر تبریز 2 ساعت پيش [ 3 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 140 بازدید ]
عصر تبریز 26 روز پيش [ 37 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 29 بازدید ]
عصر تبریز 6 ماه پيش [ 138 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 19 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 1837 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 ماه پيش [ 124 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 169 بازدید ]
عصر تبریز 11 روز پيش [ 70 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 78 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 21 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 73 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 153 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 ماه پيش [ 93 بازدید ]
عصر تبریز 5 ماه پيش [ 146 بازدید ]
عصر تبریز 5 ماه پيش [ 159 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 2559 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 172 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 26 بازدید ]
عصر تبریز 6 ماه پيش [ 146 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید