پنجشنبه, ۹ مرداد ۱۴۰۴ /
78483
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۱
134 بازدید
۰

به‌جای این کار، بنیان‌های امنیتی را تقویت کنید

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: انفجار در محوطه کانتینرهای بندر شهید رجائی و آتش‌سوزی گسترده در این بندر را با هیچ توجیهی نمی‌توان عادی تلقی کرد.



انتقاد جمهوری اسلامی از صدور بیانیه توسط دستگاه‌ها به‌هنگام بروز حوادث؛

به‌جای این کار، بنیان‌های امنیتی را تقویت کنید
به‌جای این کار، بنیان‌های امنیتی را تقویت کنید

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: انفجار در محوطه کانتینرهای بندر شهید رجائی و آتش‌سوزی گسترده در این بندر را با هیچ توجیهی نمی‌توان عادی تلقی کرد.

به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، اتفاقی بودن، عمدی بودن، کار نفوذی‌ها بودن، توطئه دشمنان خارجی بودن و… انواع گمانه‌زنی‌هائی هستند که مطرحند ولی واقعیت هرچه باشد، این واقعه را باید به حساب بی‌توجهی امنیتی دانست، توجه ویژه‌ای که مکان حساسی همچون بندر شهید رجائی به آن بسیار نیازمند است. این بندر یکی از مهم‌ترین گلوگاه‌های حیاتی کشور است و به همین دلیل به بالاترین سطح مراقبت‌های امنیتی نیاز دارد.

اکنون که در اثر ضعف مراقبت، چنین حادثه تلخی پیش آمده و علاوه بر زیان‌های کلان مالی به قربانی شدن جان ده‌ها انسان و مصدومیت صدها نفر منجر گردیده، هنوز هم با چشم‌انداز روشنی از تدابیر دقیق برای مدیریت بحران از یکطرف و اقدامات پیشگیرانه و حفاظتی قابل قبول از طرف دیگر مواجه نیستیم.

شرایط موجود را در چند بند می‌توان ترسیم کرد.

۱- اطلاع‌رسانی از ابعاد انفجار بندر شهید رجائی مثل همیشه ضعیف، با تأخیر و غیرشفاف است. در چنین عرصه‌ای رسانه‌های بیگانه با جدیت وارد میدان می‌شوند و با القائات دلخواه خود افکار عمومی را به هر طرف که بخواهند می‌کشانند.

از ساعات اولیه انفجار، انواع اخبار مغرضانه به فضای رسانه‌ای راه یافتند و اذهان مردم را به خود مشغول کردند، اخباری که هدف اصلی آنها تخریب و متهم کردن دست‌اندرکاران داخلی است. در اثر انتشار پرحجم این قبیل اخبار، گمانه‌زنی‌های زیادی در محافل و در فضای مجازی شروع شد که آثار مخرب آنها کمتر از اخبار ساختگی دشمن نیست. اینها همه از عوارض ضعف اطلاع‌رسانی رسمی و عقب‌ماندگی دستگاه‌هائی است که موظفند در اسرع وقت و به صورت لحظه‌ای اخبار را با شفافیت کامل به اطلاع مردم برسانند.

۲- چند سالی است که رسم شده به محض رخ دادن یک حادثه، تمام قوای کشور بیانیه صادر و هیأت‌هائی را مأمور پیگیری می‌کنند ولی بعد از گذشت مدتی سروصداها می‌خوابند و از نتیجه آن مأموریت‌های متعدد خبری به مردم داده نمی‌شود! معلوم نیست به جای تعدد مراکز چرا به یک مرکز که مسئولیت محوری برای بررسی و تهیه گزارش داشته باشد اکتفا نمی‌شود. تمام دستگاه‌ها و قوا می‌توانند به این مرکز که مسئولیت محوری دارد اعتماد و آن را پاسخگو کنند و افکار عمومی نیز مطالبات خود را از همان طریق پیگیری کند و به نتیجه روشنی برسد.

۳- همزمانی انفجار بندر شهید رجائی با یکی از حساس‌ترین دوره‌های مذاکرات ایران و آمریکا در عمان نمی‌تواند غیرمرتبط با تحول مثبتی که در سیاست خارجی کشورمان به وجود آمده است باشد. سران رژیم صهیونیستی از استمرار این مذاکرات خشمگین هستند و چون تلاش‌هایشان برای متوقف ساختن آن بی‌نتیجه مانده قطعاً درصدد پیمودن راه‌های دیگری برای به شکست کشاندن این مذاکرات هستند. از کاسبان تحریم و سایر مخالفان داخلی مذاکره هم نباید غافل باشیم.

۴- حساس‌ترین بخش‌ حادثه، که البته ترجیع‌بند تمام حوادث سال‌های اخیر است، تقویت بنیان‌های اطلاعاتی و امنیتی کشور است. حادثه بندر شهید رجائی با هر یک از احتمالات منطبق باشد، نمی‌توان آن را گسسته از وضعیت امنیتی کشور دانست آیا این انفجار زیانبار می‌تواند نقطه عطفی برای پایان یافتن این وضعیت نامطلوب شود؟

۵- مسئولان نظام اجازه ندهند تجربه تلخ انفجار بندر شهید رجائی در سایر بنادر مهم ازجمله بندر امام خمینی تکرار شود. این انفجار، چه عمدی باشد و چه غیرعمدی، می‌تواند در کمین سایر بنادر هم باشد. این بنادر، از جهت ایمنی و امنیتی در معرض آسیب قرار دارند و از این هر دو جهت به توجه سریع نیازمند هستند.

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 78483 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
7 سال پيش [ 58568 بازدید ]
8 سال پيش [ 33796 بازدید ]
8 سال پيش [ 19159 بازدید ]
5 سال پيش [ 18761 بازدید ]
5 سال پيش [ 12506 بازدید ]
8 سال پيش [ 12156 بازدید ]
8 سال پيش [ 11067 بازدید ]
8 سال پيش [ 9788 بازدید ]
6 سال پيش [ 9358 بازدید ]
7 سال پيش [ 8240 بازدید ]
5 سال پيش [ 7846 بازدید ]
4 سال پيش [ 7634 بازدید ]
4 سال پيش [ 7145 بازدید ]
5 سال پيش [ 6460 بازدید ]
6 سال پيش [ 6442 بازدید ]
2 سال پيش [ 6353 بازدید ]
5 سال پيش [ 6186 بازدید ]
4 سال پيش [ 6176 بازدید ]
4 سال پيش [ 6108 بازدید ]
6 سال پيش [ 5203 بازدید ]
عصر تبریز 14 ساعت پيش [ 1 بازدید ]
عصر تبریز 15 ساعت پيش [ 3 بازدید ]
عصر تبریز 15 ساعت پيش [ 3 بازدید ]
عصر تبریز 15 ساعت پيش [ 1 بازدید ]
عصر تبریز 15 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 15 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 15 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 15 ساعت پيش [ 10 بازدید ]
عصر تبریز 15 ساعت پيش [ 3 بازدید ]
عصر تبریز 16 ساعت پيش [ 1 بازدید ]
عصر تبریز 16 ساعت پيش [ 1 بازدید ]
عصر تبریز 16 ساعت پيش [ 1 بازدید ]
عصر تبریز 16 ساعت پيش [ 5 بازدید ]
عصر تبریز 16 ساعت پيش [ 5 بازدید ]
عصر تبریز 16 ساعت پيش [ 2 بازدید ]
عصر تبریز 16 ساعت پيش [ 1 بازدید ]
عصر تبریز 16 ساعت پيش [ 2 بازدید ]
عصر تبریز 16 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 16 ساعت پيش [ 4 بازدید ]
عصر تبریز 16 ساعت پيش [ 0 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 104 بازدید ]
عصر تبریز 6 ماه پيش [ 120 بازدید ]
عصر تبریز 4 ماه پيش [ 142 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 25 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 22 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 30 بازدید ]
عصر تبریز 5 ماه پيش [ 113 بازدید ]
عصر تبریز 6 ماه پيش [ 129 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 10 بازدید ]
عصر تبریز 3 ماه پيش [ 101 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 35 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 53 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 14 بازدید ]
عصر تبریز 6 ماه پيش [ 115 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 1006 بازدید ]
عصر تبریز 5 ماه پيش [ 132 بازدید ]
عصر تبریز 8 ماه پيش [ 101 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 16 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 151 بازدید ]
عصر تبریز 7 ماه پيش [ 112 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید