چهارشنبه, ۱۷ دی ۱۴۰۴ /
55327
۱۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۰
465 بازدید
۰

افزایش اختلالات متابولیک در ایام قرنطینه/ ۵ معیار سالم بودن

یک متخصص بیماری های داخلی، معتقد است؛ کم تحرکی قرنطینه های طولانی مدت و بی توجهی به ورزش و رژیم غذایی متناسب با شرایط خانه نشینی، باعث افزایش اختلال متابولیک در کشور شده است.



افزایش اختلالات متابولیک در ایام قرنطینه/ ۵ معیار سالم بودن

یک متخصص بیماری های داخلی، معتقد است؛ کم تحرکی قرنطینه های طولانی مدت و بی توجهی به ورزش و رژیم غذایی متناسب با شرایط خانه نشینی، باعث افزایش اختلال متابولیک در کشور شده است.

سحر اعتماد، در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: توجه به قرنطینه و محدود کردن فعالیت‌های بیرون از خانه به معنای کم تحریکی و پرخوری نیست، چراکه چرخه سوخت و ساز بدن باید روند قبلی خود را حفظ کند تا دچار اختلال متابولیک نشود.

وی تصریح کرد: اختلال متابولیک مهم‌ترین مشکل دنیای مدرن است و باعث می‌شود سالانه تعداد بیشماری در اثر این اختلال جان خود را از دست دهند، این در حالی است که سبک زندگی بی تحرک و عادات غذایی ناسالم باعث شده که اختلال متابولیک مثل یک پاندمی در کل جهان در حال گسترش باشد.

اعتماد ادامه داد: بر اساس تحقیقات به عمل آمده کسانی که اختلال متابولیک دارند بیشترین میزان افراد فوت شده در اثر پاندمی کووید ۱۹ را شامل می‌شوند.

این متخصص بیماری‌های داخلی گفت: کسی از نظر متابولیک سالم در نظر گرفته می‌شود که پنج معیار اصلی در این زمینه را داشته باشد، یعنی قندخون ناشتای زیر ۱۰۰، تری گلیسیرید زیر ۱۵۰ ، HDL یا همان چربی مفید خون بالای ۴۰، فشارخون زیر ۱۲۰/۸۰ و دور کمر زیر ۸۸ در خانم‌ها و زیر ۱۰۰ در آقایان داشته باشد.

اعتماد افزود: کسی که هر پنج معیار را داشته باشد یعنی از سلامت متابولیک برخوردار است. اگر ۳ مورد از اینها مختل باشد، فرد دچار سندرم متابولیک است که زمینه ساز بیماری‌های قلبی و سکته مغزی و دیابت است.

وی با بیان اینکه تنها نیم درصد افراد چاق از سلامت متابولیک برخوردارند، ادامه داد: داشتن وزن ایده آل نیز به معنی سالم بودن از نظر مسائل متابولیک نیست، دور کمر، مؤلفه مهمی است و می‌توان گفت که یک نشانگر جایگزین برای بررسی سلامت متابولیک است، در واقع دور کمر اولین چیزی است که می‌توان اندازه گیری کرد و اگر افزایش یافته باشد حتماً باید موارد دیگر نیز مورد ارزیابی قرار بگیرند.

اعتماد خاطرنشان کرد: برای بهبود سلامت متابولیک معیارهای پنجگانه باید سالانه مورد ارزیابی قرار بگیرد، همچنین افزایش فعالیت فیزیکی و حذف شکر و چربی اشباع از رژیم غذایی در کنار قطع سیگار و رعایت بهداشت خواب نیز از نکات مهمی هستند که باید توسط تمامی افراد بزرگسال رعایت شود.

۵۱۰۹۷۰۳

 

 

منبع:  تبریز   من

 

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 55327 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 60171 بازدید ]
8 سال پيش [ 35358 بازدید ]
8 سال پيش [ 20665 بازدید ]
6 سال پيش [ 20286 بازدید ]
5 سال پيش [ 13954 بازدید ]
8 سال پيش [ 13673 بازدید ]
8 سال پيش [ 12586 بازدید ]
6 سال پيش [ 10817 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
7 سال پيش [ 9698 بازدید ]
6 سال پيش [ 9245 بازدید ]
4 سال پيش [ 9028 بازدید ]
4 سال پيش [ 8554 بازدید ]
5 سال پيش [ 7879 بازدید ]
7 سال پيش [ 7875 بازدید ]
3 سال پيش [ 7753 بازدید ]
4 سال پيش [ 7753 بازدید ]
4 سال پيش [ 7510 بازدید ]
5 سال پيش [ 7487 بازدید ]
3 سال پيش [ 6874 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1035 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1300 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1347 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1068 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1072 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1341 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1048 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1035 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1342 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 912 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 955 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1029 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 903 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 939 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 940 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 872 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 831 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 878 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 827 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 426 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 895 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 416 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 454 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 455 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 376 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 530 بازدید ]
عصر تبریز 10 ماه پيش [ 185 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 448 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 481 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 623 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 752 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 452 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 590 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 384 بازدید ]
عصر تبریز 11 ماه پيش [ 173 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 522 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 397 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 715 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 436 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 540 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید