چهارشنبه, ۱۷ دی ۱۴۰۴ /
71293
۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۹
238 بازدید
۰

آذربایجان شرقی از امن‌ترین استان‌ها در مبارزه با مواد مخدر است

به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، سرهنگ حسین امیدی، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی، با اشاره به موقعیت جغرافیایی ایران گفت: ایران به دلیل همسایگی با افغانستان، به عنوان مرکز تولید مواد مخدر در دنیا، در مسیر ترانزیت این مواد قرار گرفته و کشورهای حوزه بالکان نیز به‌عنوان […]



به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، سرهنگ حسین امیدی، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی، با اشاره به موقعیت جغرافیایی ایران گفت: ایران به دلیل همسایگی با افغانستان، به عنوان مرکز تولید مواد مخدر در دنیا، در مسیر ترانزیت این مواد قرار گرفته و کشورهای حوزه بالکان نیز به‌عنوان مسیری برای عبور مواد مخدر به اروپا شناخته می‌شوند. قاچاقچیان با شناسایی مسیرهای امن، توزیع این مواد را در کشور تسهیل کرده‌اند.

وی ادامه داد: سیاست‌های یک‌سال اخیر حکومت طالبان در افغانستان منجر به کاهش قاچاق مواد مخدر سنتی مانند تریاک و حشیش شده و این مسئله بر کاهش ورود این مواد به کشور ما تاثیرگذار بوده است. این کاهش علاوه بر کاهش آسیب‌ها، باعث افزایش افسارگسیخته قیمت مواد مخدر در داخل کشور شده است. به‌عنوان مثال، قیمت هروئین که در سال ۱۴۰۰ حدود ۶ میلیون تومان بود، اکنون به ۶۰۰ میلیون تومان رسیده است. این افزایش قیمت، فروش و مصرف مواد مخدر را کاهش داده است.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان با اشاره به ظهور مواد مخدر جدید اظهار داشت: مافیای مواد مخدر به دلیل سودآوری بالا، به جایگزینی مواد مخدر نوظهور روی آورده‌اند. این مواد که به شکل سیگار یا قارچ‌های توهم‌زا مصرف می‌شوند، شناسایی را دشوارتر کرده‌اند و تهدیدی جدی برای نوجوانان و جوانان به شمار می‌روند. متاسفانه، این مواد بیشتر تاثیرات روانی دارند و عوارض جسمی آنها دیرتر بروز می‌کند.

وی با تاکید بر نگرانی‌های سنی مصرف‌کنندگان گفت: وضعیت سنی معتادان بسیار نگران‌کننده و مصرف مواد مخدر حتی به دوران راهنمایی نفوذ کرده و در دبیرستان‌ها این آمار بیشتر بوده و در دانشگاه‌ها نیز افزایش مصرف مواد روان‌گردان مشاهده می‌شود. قاچاقچیان با ایجاد تورهای غیرمجاز موسوم به ماشروم، این مواد را به صورت کنترل‌شده و با همراهی لیدرها توزیع می‌کنند. افرادی که عزیزی را از دست داده‌اند، بیشتر جذب این تورها شده و با مصرف این مواد دچار توهم دیدن فرد از دست‌رفته می‌شوند.

سرهنگ امیدی با اشاره به وضعیت استان آذربایجان شرقی افزود: این استان به دلیل فرهنگ بالای مردم، از امن‌ترین استان‌های کشور در حوزه مبارزه با مواد مخدربوده و تعداد معتادان در این استان نسبت به استان‌های مشابه کمتر است، اما حضور حتی یک معتاد نیز برای جامعه زیان‌بار است.

او عنوان کرد: در این استان تاکنون سه تن و ۳۹۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر کشف و ضبط شده است. همچنین، ۱۴۲ قاچاقچی و بیش از سه هزار خورده‌فروش دستگیر و ۹۱۹۳ نفر به کمپ‌های بازپروری معرفی شده‌اند.

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در استان گفت: تاکنون ۳۴ باند قاچاق متلاشی شده و بیش از سه هزار طرح پاکسازی در سطح استان به اجرا درآمده است. همچنین، ۱۴ مکان فروش مواد مخدر پلمپ شده و مراحل قانونی برای ضبط این اماکن در حال انجام است. دره ترلان نیز نسبت به گذشته وضعیت بهتری پیدا کرده و ۹ خانه در این منطقه پلمپ شده است.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان افزود: در حال حاضر، ۸۴۰ نفر در کمپ ماده ۱۵ و ۵۰۰ نفر در کمپ ماده ۱۶ استان نگهداری می‌شوند که ۱۰۰ نفر از آنها جوانان هستند. با رایزنی‌های انجام‌شده، برنامه‌هایی برای راه‌اندازی کمپ‌های ماده ۱۶ در پنج شهر مراغه، آذرشهر، مرند، اهر و میانه در دست اجراست.

وی با اشاره به مشکلات قانونی گفت: قانون در دستگیری اطفال محدودیت‌هایی دارد و هرگونه اقدام باید با هماهنگی دادگاه انجام شود. همچنین، بر اساس ماده ۱۳ قانون مبارزه با مواد مخدر، اماکنی که برای فروش مواد مخدر استفاده می‌شوند باید پلمپ و به نفع دولت ضبط شوند.

سرهنگ امیدی در پایان با تاکید بر اهمیت همکاری مردم اظهار داشت: پلیس مبارزه با مواد مخدر از مردم می‌خواهد هرگونه فعالیت مشکوک مرتبط با مواد مخدر را به شماره ۰۴۱۲۱۸۲۶۰۱۴ گزارش دهند. این همکاری‌ها می‌تواند به کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از اعتیاد کمک کند. اعتیاد پدیده‌ای خانمان‌سوز است که تمام اعضای خانواده را درگیر می‌کند و پلیس مبارزه با مواد مخدر با تمام توان در این مسیر تلاش می‌کند.

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 71293 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 60165 بازدید ]
8 سال پيش [ 35355 بازدید ]
8 سال پيش [ 20661 بازدید ]
6 سال پيش [ 20283 بازدید ]
5 سال پيش [ 13954 بازدید ]
8 سال پيش [ 13669 بازدید ]
8 سال پيش [ 12584 بازدید ]
6 سال پيش [ 10814 بازدید ]
9 سال پيش [ 9788 بازدید ]
7 سال پيش [ 9695 بازدید ]
6 سال پيش [ 9239 بازدید ]
4 سال پيش [ 9026 بازدید ]
4 سال پيش [ 8553 بازدید ]
5 سال پيش [ 7878 بازدید ]
7 سال پيش [ 7872 بازدید ]
3 سال پيش [ 7751 بازدید ]
4 سال پيش [ 7749 بازدید ]
4 سال پيش [ 7505 بازدید ]
5 سال پيش [ 7485 بازدید ]
3 سال پيش [ 6866 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1033 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1291 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1340 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1066 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1069 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1334 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1045 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1033 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1336 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 909 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 952 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1024 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 897 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 937 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 935 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 868 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 829 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 873 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 827 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 426 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 640 بازدید ]
عصر تبریز 1 سال پيش [ 142 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 463 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 430 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 1574 بازدید ]
تبریز من 5 سال پيش [ 360 بازدید ]
عصر تبریز 4 سال پيش [ 1818 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 627 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 1107 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 490 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 498 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 463 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 408 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 5 سال پيش [ 429 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 412 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 4 سال پيش [ 1068 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 1307 بازدید ]
تبریز من 4 سال پيش [ 445 بازدید ]
عصر تبریز 5 سال پيش [ 730 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 6 سال پيش [ 403 بازدید ]