جمعه, ۱۲ دی ۱۴۰۴ /
75337
۱۱ دی ۱۳۴۸ - ۰:۰۰
158 بازدید
۰

آخرین جزئیات طرح حذف کارت سوخت و تخصیص سهمیه بنزین به کارت بانکی

طرح حذف کارت سوخت و اختصاص یارانه بنزین به کارت بانکی اشخاص، یکی از موضوعات داغ اقتصادی در ماه‌های اخیر بوده، موضوعی که اخیرا جزییات بیشتری از آن اعلام شده است.



به گزارش تبریز ما (به نقل از عصر تبریز)، طرح حذف کارت سوخت و تخصیص یارانه بنزین به کارت‌های بانکی که در قالب مصوبه مجلس در قانون بودجه ۱۴۰۴ مورد بررسی قرار گرفته، با هدف ایجاد شفافیت در توزیع یارانه‌ها، کاهش هزینه‌های اجرایی و بهبود عدالت در تخصیص منابع انرژی در حال برنامه‌ریزی است. بی‌شک اجرای چنین تغییری نیازمند هماهنگی‌های گسترده میان دستگاه‌های دولتی، بخش خصوصی و جایگاه‌های سوخت است.

سهمیه بنزین چگونه به کارت‌های بانکی واریز می‌شود؟

در این راستا، مالک شریعتی، عضو کمیسیون انرژی مجلس، عضو کمیسیون انرژی مجلس جزییات اجرای این طرح را تشریح کرده و ‌گفته است که سهمیه سوخت در حساب بانکی مالک خودرو شارژ می‌شود و در تمامی حساب‌های بانکی او قابل دسترسی خواهد بود.

به گفته او در جایگاه‌های سوخت، دیگر نیازی به چند مرحله سوخت‌گیری نخواهد بود؛ بلکه فرآیند سوخت‌گیری تنها یک‌بار انجام می‌شود و در همان مرحله، سهمیه و مبلغ مورد نظر از حساب بانکی فرد کسر خواهد شد.

نحوه کسر سهمیه از حساب بانکی افراد چگونه خوانده خواهد بود؟

در توضیح نحوه محاسبه سهمیه گفته شده که برای مثال، اگر فردی دارای ۳۰ لیتر سهمیه با نرخ ۱۵۰۰ تومان و ۱۰۰ لیتر سهمیه با نرخ ۳۰۰۰ تومان باشد و در یک نوبت ۵۰ لیتر سوخت دریافت کند، ابتدا ۳۰ لیتر از سهمیه ۱۵۰۰ تومانی او کسر شده و سپس ۲۰ لیتر باقی‌ مانده از سهمیه ۳۰۰۰ تومانی محاسبه خواهد شد. شریعتی در این باره تأکید کرده که تمامی این فرآیندها به‌صورت خودکار و در پس‌زمینه انجام شده و افراد نیازی به انجام هیچ‌گونه محاسبه یا اقدام خاصی ندارند؛ چرا که مبلغ معادل، مستقیماً از حساب بانکی کسر خواهد شد.

به گفته وی، این اقدام کاملاً آفلاین اجرا خواهد شد و برخط (آنلاین) نخواهد بود. همچنین، پولی به حساب افراد واریز نمی‌شود و صرفاً سهمیه آن‌ها در کارت‌های بانکی‌شان شارژ خواهد شد.

اهداف طرح چیست؟

رضا نواز، سخنگوی صنف جایگاهداران کشور، با اشاره به جزئیات، اهداف و چالش‌های پیش روی این طرح، به ایسنا گفت: این تغییر، در صورت اجرا، نیازمند تدوین آیین‌نامه‌های شفاف و در نظر گرفتن زیرساخت‌های فنی و مالی لازم خواهدبود.

وی با اشاره به ملاحظات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی این طرح، بر اهمیت حمایت دولت در تأمین منابع مالی برای جایگاه‌ها و زیرساخت‌های موردنیاز تأکید کرد. به گفته وی، بر اساس مصوبه مجلس در قانون بودجه، این موضوع به‌طور جدی در دستور کار قرار گرفته است و پیش‌بینیمی‌شود تا سه‌ماهه اول سال ۱۴۰۴، تکلیف این طرح مشخص شود.

نواز با بیان اینکه هدف اصلی طرح‌های جایگزین، ازجمله این طرح، مدیریت بهتر یارانه سوخت، کاهش هزینه‌ها و تسهیل ارائه خدمات در جایگاه‌های سوخت است، اظهار کرد: بررسی‌های فنی و تجربیات گذشته نشان داده که در صورتوجود سازوکار مناسب، استفاده از کارت بانکی افراد به‌جای کارت سوخت می‌تواند مؤثر باشد.

وی در ادامه افزود: البته جایگاه‌ها توان مالی لازم برای انجام تغییرات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این طرح را ندارند و دولت باید منابع لازم را برای اجرای آن تخصیص دهد.

به اعتقاد کارشناسان، طرح حذف کارت سوخت و جایگزینی آن با سهمیه بنزین در کارت‌های بانکی، گامی در راستای بهینه‌سازی یارانه سوخت، کاهش هزینه‌های اجرایی و تسهیل فرآیند سوخت‌گیری است. با این حال، برای اجرای موفق آن، باید زیرساخت‌های فنی و مالی مناسب فراهم شده و چالش‌های احتمالی مدیریت شوند.

حال باید دید که دولت و بخش خصوصی چطور و با چه تمهیداتی خواهند توانست این تغییر بزرگ را در نظام یارانه‌ای کشور اجرایی کنند.

منبع خبر «» است و آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 75337 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  0989142578922  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه آژانس خبری تحلیلی تبریز ما – اخبار سیاسی تبریز – اخبار اجتماعی تبریز – اخبار ورزشی تبریز – اخبار تراختور – اخبار فرهنگی تبریز – تبریز خبر مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
8 سال پيش [ 60116 بازدید ]
8 سال پيش [ 35302 بازدید ]
8 سال پيش [ 20620 بازدید ]
6 سال پيش [ 20225 بازدید ]
5 سال پيش [ 13909 بازدید ]
8 سال پيش [ 13615 بازدید ]
8 سال پيش [ 12530 بازدید ]
6 سال پيش [ 10770 بازدید ]
8 سال پيش [ 9788 بازدید ]
7 سال پيش [ 9648 بازدید ]
6 سال پيش [ 9200 بازدید ]
4 سال پيش [ 8994 بازدید ]
4 سال پيش [ 8499 بازدید ]
5 سال پيش [ 7843 بازدید ]
7 سال پيش [ 7833 بازدید ]
3 سال پيش [ 7708 بازدید ]
4 سال پيش [ 7679 بازدید ]
4 سال پيش [ 7455 بازدید ]
5 سال پيش [ 7445 بازدید ]
3 سال پيش [ 6799 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 980 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1220 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1243 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1004 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1005 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1256 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 974 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 965 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 1247 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 859 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 901 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 970 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 846 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 890 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 890 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 817 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 781 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 813 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 787 بازدید ]
عصر تبریز 2 ماه پيش [ 403 بازدید ]
عصر تبریز 56 سال پيش [ 111 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 31 بازدید ]
عصر تبریز 56 سال پيش [ 155 بازدید ]
عصر تبریز 56 سال پيش [ 196 بازدید ]
عصر تبریز 56 سال پيش [ 215 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 109 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 8 سال پيش [ 1586 بازدید ]
عصر تبریز 56 سال پيش [ 192 بازدید ]
عصر تبریز 56 سال پيش [ 194 بازدید ]
عصر تبریز 56 سال پيش [ 225 بازدید ]
عصر تبریز 56 سال پيش [ 156 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 816 بازدید ]
عصر تبریز 56 سال پيش [ 79 بازدید ]
عصر تبریز 56 سال پيش [ 65 بازدید ]
عصر تبریز 56 سال پيش [ 171 بازدید ]
عصر تبریز 56 سال پيش [ 178 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 9 سال پيش [ 27 بازدید ]
آژانس خبری تبریز ما 7 سال پيش [ 654 بازدید ]
عصر تبریز 56 سال پيش [ 210 بازدید ]
عصر تبریز 56 سال پيش [ 155 بازدید ]

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید